Ειδησεογραφικό site

Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε τον Τίμιο Σταυρό και την εικόνα της Παναγίας του Ορους των Ελαιών

149

Με σκάφος του Λιμενικού έφτασε στον Λευκό Πύργο η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών και ο Τίμιος Σταυρός από το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.

Πλήθος κόσμου βρισκόταν από νωρίς στην πλατεία του Λευκού Πύργου για να υποδεχθεί τα ιερά κειμήλια στην πόλη και πολλοί προσπάθησαν να τα αγγίξουν έστω και για λίγο.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος προσκύνησε πρώτος την εικόνα και τον Τίμιο Σταυρό που φυλάσσεται στον ιερό ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Άγημα του Γ’ Σώματος Στρατού απέδωσε τιμές και ακολουθεί την πομπή προς τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου.

Στην πομπή μετέχουν μέλη πολιτιστικών συλλόγων, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, ιερωμένοι, πολιτικοί, ενώ τη συνοδεύουν η φιλαρμονική της αστυνομίας και του Γ’ Σώματος Στρατού.

Από τον Λευκό Πύργο η πομπή κατευθύνθηκε προς την Εγνατία (μέσω της Εθνικής Αμύνης), η οποία έκλεισε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης.

Στη συνέχεια, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών και ο Τίμιος Σταυρός έφτασαν συνοδεία πλήθους Θεσσαλονικέων στον Άγιο Δημήτριο όπου θα τελεστεί επίσημη δοξολογία.

Όπως δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Λύδδης Δημήτριος τα ιερά κειμήλια βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη μετά από αίτημα του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης στον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ο οποίος όπως και η Ιερά Σύνοδος το αποδέχτηκαν με χαρά για τις «δύσκολες στιγμές που περνά η Θεσσαλονίκη ως πρωτεύουσα της Μακεδονίας».

Θεσσαλονικείς υποδέχθηκαν τον Τίμιο Σταυρό και την Παναγία του Ορους των Ελαιών -Φωτογραφία: Intimenews/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.