Ειδησεογραφικό site

Η Σαουδική Αραβία αποκάλυψε την πολυαναμενόμενη «Mahd Sports Academy»

20

Η Σαουδική Αραβία αποκάλυψε επιτέλους την πολυαναμενόμενη «Mahd Sports Academy», ένα έργο που επικεντρώνεται στην ανακάλυψη και ανάπτυξη γηγενών ταλέντων , εντός και εκτός του έθνους. Με τα ατομικά και ομαδικά αθλήματα να συμπεριληφθούν, τόσο κορίτσια όσο και αγόρια ηλικίας από 6 έως 12 ετών θα μπορούν να λάβουν μέρος στο ολοκαίνουργιο αναπτυξιακό σύστημα.

Ο Πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο συνεχάρη το Βασίλειο για το άνοιγμα του νέου αθλητικού του έργου. Ενός έργου που θα επηρεάσει θετικά το ποδόσφαιρο, δεδομένου ότι είναι το πιο δημοφιλές άθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Από την πλευρά του , ο Ζοσέ Μουρίνιο επαίνεσε την πρωτοβουλία του Βασιλείου της χώρας , να αυξήσει τις ώρες πρακτικής των παιδιών με το παιχνίδι. Οι Φάμπιο Καπέλλο , Ρομπέρτο Μαντσίνι και Εντ φαν ντερ Σαρ ήταν μεταξύ άλλων σημαντικών ποδοσφαιρικών μορφών που επαίνεσαν αυτό το έργο.

Ελλάδα και Σαουδική Αραβία

Εν τω μεταξύ εδώ πρέπει να ανοίξουμε μία παρένθεση και να αναφέρουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας μπορεί να είναι σχετικά νέες , ωστόσο, και τα δύο έθνη έχουν επωφεληθεί αμοιβαία κατά την τελευταία δεκαετία, οδηγώντας στη συνέχιση μιας θετικής σχέσης. Με τον τουρισμό, τις επενδύσεις και το εμπόριο να συμφωνηθούν ως οι κύριοι τομείς συνεργασίας των δύο χωρών, και τα δύο έθνη θα δεσμευτούν να επωφεληθούν από αυτήν την ευημερούσα σχέση.

Ο «Mahd» λοιπόν αναμένεται να γίνει μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές ακαδημίες στον κόσμο την επόμενη δεκαετία, καθώς το Βασίλειο στοχεύει να δημιουργήσει μια νέα χρυσή γενιά, η οποία θα επιτρέψει στο έθνος να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστικό σε Ηπειρωτικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Αυτό ακολουθεί μετά από μια σειρά αποτυχιών που αντιμετώπισε η Εθνική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας τα τελευταία χρόνια. Χάνοντας με 5-0 από τη Ρωσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2018 ,ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να κερδίσει το Ασιατικό Κύπελλο το 2019.

Παρ όλες αυτές τις αποτυχίες, η Σαουδική Αραβία απολαμβάνει μια Χρυσή Εποχή, με νέους κανονισμούς που επιτρέπουν τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων παγκόσμιας κλάσης στο έθνος. Καθώς το Βασίλειο βλέπει το όραμα του 2030, φιλοξένησε Ιταλικές ομάδες για το Σούπερ Κύπελλο, το Σούπερ κύπελλο Ισπανίας και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας. Η ίδια η ακαδημία είναι αποτέλεσμα αυτών των εκδηλώσεων, καθώς η Σαουδική Αραβία στοχεύει να ανταγωνιστεί αναπτύσσοντας τοπικά ταλέντα παγκόσμιας κλάσης.

Η ακαδημία θα αναζητήσει ποδοσφαιριστές με δύο τρόπους: το πρώτο μέσω του δημοτικού σχολείου, όπου περισσότεροι από 10.000 καθηγητές (!!!) μαζί με τους προπονητές θα εκπαιδεύονται και θα αναζητούν ποδοσφαιριστές αντίστοιχα. Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει τους επιλεγμένους που θα ενταχθούν στο κέντρο ανακάλυψης ταλέντων, στο οποίο η χώρα στοχεύει να έχει 44 από τα τέλη του 2025, συμπεριλαμβανομένων 1,7 εκατομμυρίων συμμετεχόντων.

Ο Αρχηγός Πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Τουρκί Αλ -Φαιζάλ , και Υπουργός Αθλητισμού, σχολίασε την ακαδημία:

«Αυτό το έργο είναι ένα ονειρικό βήμα για τη Σαουδική Αραβία, με το έθνος τώρα να επικεντρώνεται στη δημιουργία ταλέντου της ίδιας της Σαουδικής Αραβίας με αθλητές παγκόσμιας κλάσης που θα κάνουν τη χώρα τους υπερήφανη. »

Από την πλευρά του ο Αμπντουλά μπιν Φαιζάλ Χαμάντ, εκτελεστικός διευθυντής της «Mahd Sports Academy», εξήγησε ότι «έχουμε περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια μαθητές στο δημοτικό σχολείο που ασχολούνται με τον αθλητισμό για μία ώρα την εβδομάδα, αλλά τα ταλέντα τους δεν αναγνωρίζονται μέχρι να φτάσουν στα 14. »

Συνέχισε, «σε αυτήν την ηλικία είναι πιο δύσκολο να δημιουργηθεί ένας πρωταθλητής, αν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους νωρίτερα και να τους προσφέρουμε καλύτερη και περισσότερη προπόνηση, θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε καλύτερους ποδοσφαιριστές».

Μάνος Σταραμόπουλος

Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS

Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo

Τα σχόλια είναι κλειστά.