Ειδησεογραφικό site

Η Ρωσία αποσύρει δυνάμεις από τα σύνορα με την Ουκρανία -Άμεση ανακούφιση στις αγορές

78

Την ώρα που ΗΠΑ και Βρετανία φοβούνται εισβολή της Ρωσίας εντός της εβδομάδας στην Ουκρανία το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κάποιοι στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στη μεθόριο, άρχισαν να επιστρέφουν στις βάσεις τους στην πρώτη ένδειξη υποχώρησης της Μόσχας στην κρίση με τη Δύση που ξεκίνησε στα τέλη του 2021.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax οι Ρώσοι στρατιώτες ολοκλήρωσαν κάποια γυμνάσια και διατάχθηκε η αποχώρησή της. Το ίδιο πρακτορείο προσθέτει, πάντως, ότι συνεχίζονται οι ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας.

«Οι μονάδες της νότιας και δυτικής στρατιωτικής περιοχής, αφού ολοκλήρωσαν τα γυμνάσιά τους, έχουν ήδη αρχίσει (…) να επιστρέφουν στους στρατώνες τους», δήλωσε ο Ιγκόρ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

H εξέλιξη αυτή σημειώνεται ενώ ο Βλαντίμιρ Πούτιν ετοιμάζεται να υποδεχθεί στη Μόσχα τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς κι εν μέσω προειδοποιήσεων από την Ουάσιγκτον ότι μια ρωσική εισβολή θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμη και αύριο Τετάρτη.

Το τετ-α-τετ του Ρώσου Προέδρου με τον Γερμανό καγκελάριο έρχεται μία μέρα μετά την επίσκεψη του Σολτς στο Κίεβο, όπου ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι προκάλεσε αναστάτωση στις διεθνείς χρηματαγορές μ’ ένα σαρκαστικό σχόλιο για εκείνους που προβλέπουν την ημερομηνία έναρξης της ρωσικής επίθεσης. Ένδειξη αποκλιμάκωσης της έντασης, ωστόσο, ήταν κι η προσχεδιασμένη για τις κάμερες, όπως καταγγέλλουν δυτικά ΜΜΕ, έκκληση του Ρώσου ΥΠ ΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ προς τον Πούτιν να συνεχίσει τις συνομιλίες με τη Δύση

Τα σχόλια είναι κλειστά.