Ειδησεογραφικό site

Η ρομαντική βραδιά των Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν για την επέτειο του γάμου τους

97

Πέρασε την ημέρα του στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες αλλά φρόντισε το βράδυ να βρεθεί κοντά στην σύζυγό του και να γιορτάσει μαζί της την επέτειο του γάμου τους. Ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν ένωσαν τις ζωές τους πριν 10 χρόνια, στις 20 Οκτωβρίου του 2007, με πολιτικό γάμο στην πόλη Τουκέ, όπου το ζευγάρι ψηφίζει και διατηρεί εξοχική κατοικία.

Το νέο προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας συναντήθηκε στο ιδιωτικό Λύκειο La Providence, στην Αμιέν της βόρειας Γαλλίας, όταν ο Μακρόν ήταν έφηβος μαθητής και η 40χρονη Μπριζίτ Τρονιέ καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών, με πάθος για το θέατρο, γι’ αυτό είχε δημιουργήσει στο σχολείο και ένα θεατρικό εργαστήριο σε παράσταση του οποίου είχε πάρει μέρος και ο «χαρισματικός» μαθητής Εμμανουέλ Μακρόν.

Την Παρασκευή ο Γάλλος πρόεδρος βρέθηκε στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής αλλά έκανε «ράλι», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό Gala, για να επιστρέψει στο Παρίσι το ίδιο βράδυ και να οργανώσει μια ρομαντική επέτειο για τον ίδιο και για την Μπριζίτ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, αντί να δειπνήσουν σε ένα ακριβό εστιατόριο του Παρισιού, επισκέφθηκαν τις Βερσαλλίες και πέρασαν την επέτειο του γάμου τους, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, στη Λαντέρν, το κυνηγετικό περίπτερο, που κατασκευάστηκε το 1787 και που χρησιμοποιείται ως επίσημη προεδρική κατοικία.

Από την εκλογή του ως πρόεδρος της Γαλλίας τον περασμένο Μάιο, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει κρύψει την προτίμησή του για τη Λαντέρν. Συχνά ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του χαλαρώνουν στις Βερσαλλίες ενώ μετά το πέρας της κουραστικής προεκλογικής εκστρατείας και τα παιδιά της Μπριζίτ με τις οικογένειές τους συναντούσαν το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας στη Λαντέρν για να περάσουν μαζί οικογενειακές στιγμές, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

Η Λαντέρν αρχικά εθεωρείτο ένα μέρος προορισμένο για τους πρωθυπουργούς της Γαλλίας. Αλλά, όταν ο Νικολά Σαρκοζί εξελέγη πρόεδρος, άρχισε τις συχνές επισκέψεις και τον Φεβρουάριο του 2008 οργάνωσε εκεί τον γάμο του με την Κάρλα Μπρούνι. Εκεί, επίσης, πέρασε ο Σαρκοζί την πρώτη νύχτα του γάμου του με την τραγουδίστρια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.