Ειδησεογραφικό site

Η πρεσβεία των ΗΠΑ καταδικάζει την άδεια Κουφοντίνα: Κίνητρο σε αναρχικούς για βία

1.664

Η πρεσβεία των ΗΠΑ καταδικάζει τη χορήγηση άδειας σε έναν «εκτελεστή και δολοφόνο»

Την καταδίκη της για την τρίτη κατά σειρά άδεια στον καταδικασμένο για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα, εκφράζει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα με ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Η αμερικανική πρεσβεία χαρακτηρίζει «ντροπιαστική αδικία» σε βάρος των οικογενειών των θυμάτων του εκτελεστή της «17Ν» την άδεια που του χορηγήθηκε.

Παράλληλα τονίζει ότι η άδεια αυτή «σε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη και δολοφόνο {…} αποτελεί περαιτέρω κίνητρο στους αναρχικούς ακολούθους του να διαπράττουν βιαίες και καταστροφικές πράξεις στο όνομά του».

U.S. Embassy Athens

@USEmbassyAthens

We thoroughly condemn this third furlough granted to a convicted terrorist and murderer. It’s a shameful injustice to his many victims’ families and a further incentive for his anarchist followers to commit violent and destructive acts in his name. http://www.ekathimerini.com/229804/article/ekathimerini/news/november-17-assassin-leaves-prison-after-third-furlough 

November 17 assassin leaves prison after third furlough | Kathimerini

A leading member of November 17, Greece’s most deadly guerrilla group, left Korydallos prison on Tuesday morning after being granted his third two-day leave from prison.

ekathimerini.com

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πέρασε το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού για τρίτη φορά λίγο μετά τις 9:20 το πρωί της Τρίτης.

Μαζί του ήταν η σύντροφός του Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιος του Έκτορας ενώ πρώτος τον αγκάλιασε το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα στο διάστημα που ο Κουφοντίνας έκανε απεργία πείνας πραγματοποίησαν εισβολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο, ενώ έκαναν και «παρέμβαση» στον ιερό λόφο της Ακρόπολης απλώνοντας πανό υπέρ και κατηγορώντας την πολιτεία ότι «σκοτώνει» τον απεργό πείνας.

Η τρίτη αυτή άδεια προβλέπει πιο χαλαρά μέτρα ασφαλείας, καθώς θα πρέπει να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που θα διαμένει μόνο μια φορά την ημέρα (μεταξύ των ωρών 10 π.μ. και 2 μ.μ.), ενώ αντίθετα στις δύο προηγούμενες άδειες που του χορηγήθηκαν εμφανιζόταν στο Αστυνομικό Τμήμα δυο φορές την ημέρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.