Ειδησεογραφικό site

Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι: Στα 6 τρις δολάρια οι περιουσίες τους!

79

Στο ιλιγγιώδες ποσό των 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έφτασε το ύψος της περιουσίας των δισεκατομμυριούχων όλου του κόσμου σύμφωνα με την έκθεση UBS/PwC Billionaires.

Ο συνολικός τους αριθμός, σύμφωνα με την ίδια έκθεση φτάνει πλέον τους 1.542, καθώς 145 πολυεκατομμυριούχοι είδαν τα πλούτη τους να γίνονται εννεαψήφια το 2016.

Την πρωτοκαθεδρία καταλαμβάνουν οι Ασιάτες που «γκρέμισαν» τους Αμερικανούς καθώς στη λίστα συναντά κανείς 637 δισεκατομμυριούχους από χώρες της Ασίας έναντι 563 από τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την έκθεση στην ασιατική ήπειρο κάθε τρεις ημέρες κατά μέσο όρο δημιουργείται ένας δισεκατομμυριούχος.

Ωστόσο οι ίδιοι οι «Μίδες» ανησυχούν για την εξέλιξη αυτή φοβούμενοι την αντίδραση της κοινωνίας καθώς αυξάνονται συνεχώς οι ανισότητες ανάμεσα στους πλούσιες και τους φτωχούς, όπως σημειώνει ο επικεφαλής της ομάδας που συνέταξε την έκθεση.

Ο ίδιος προσθέτει ότι η σημερινή κατάσταση θυμίζει σε πολλά την κατάσταση στις ΗΠΑ στις αρχές του 20ου αιώνα όταν και τότε είχε καταγραφεί μεγάλη συγκέντρωση χρήματος στα χέρια λίγων ανθρώπων.

«Η ερώτηση του 1δισ. δολαρίων είναι πλέον πώς θα αντιδράσει η κοινωνία στη συγκέντρωση τόσων χρημάτων στα χέρια τόσο λίγων» προσθέτει με νόημα.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, την περίοδο, δηλαδή, της μεγάλης βιομηχανοποίησης, χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου Ρούζβελτ ο οποίος διέλυσε τα μεγάλα τραστ και επέβαλε αυξημένη φορολογία στους πλούσιους προκειμένου να μην υπάρξει κοινωνική «έκρηξη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.