Ειδησεογραφικό site

Η Μαδρίτη απαντά στον Πουτζδεμόντ: Το Σάββατο αποφασίζουμε την αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας

28

Άμεση ήταν η απάντηση της Μαδρίτης στη μη-απάντηση του Κάρλες Πουιτζδεμόντ ο οποίος απέφυγε να απαντήσει και στο δεύτερο τελεσίγραφο της Ισπανικής κυβέρνησης για το αν κήρυξε ή όχι την ανεξαρτησία.

«Το Σάββατο θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει τα μέτρα που θα προστατεύσουν το γενικό συμφέρον των Ισπανών και θα αποκαταστήσουν τη συνταγματική τάξη της αυτόνομης αυτής περιοχής» αναφέρεται στην απαντητική επιστολύ του Μαριάνο Ραχόι με διεθνή μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν ότι το Σάββατο η ισπανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει την αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας.

Η επιστολή της ισπανικής κυβέρνησης: 

Λίγη ώρα νωρίτερα ο Κάρλες Πουτζδεμόντ ούτε και αυτή τη φορά δεν ξεκαθάρισε τη θέση του. «Αν η κυβέρνηση εξακολουθήσει να εμποδίζει τον διάλογο και συνεχίσει την καταστολή, το καταλανικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να προχωρήσει, αν κριθεί σωστό, στην ψηφοφορία για την επίσημη κήρυξη της ανεξαρτησίας» αρκέστηκε να απαντήσει ο Καταλανός πρωθυπουργός χωρίς να δίνει σαφή απάντηση για το αν ή όχι κήρυξε την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Αν και η Καταλονία είναι διχασμένη αναφορικά με το θέμα της ανεξαρτησίας, οι αυτονομιστές που βρίσκονται στην εξουσία έχουν απειλήσει να κηρύξουν επισήμως την ανεξαρτησία της επαρχίας βάσει του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου.

Από την πλευρά της η συντηρητική κυβέρνηση του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι έχει προειδοποιήσει ότι θα αναλάβει τον έλεγχο της επαρχίας, ενεργοποιώντας το άρθρο 155 του Συντάγματος.

Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από τη δικτατορία του Φράνκο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.