Ειδησεογραφικό site

Η Λαμποργκίνι του Πάπα στο σφυρί για καλό σκοπό

85

Το πολυτελές αυτοκίνητο είχε κάνει δώρο στον Ποντίφικα ο επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας «Λαμποργκίνι»  – Τα χρήματα θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα

Σε δημοπρασία του οίκου Σόθμπις στις 12 Μαΐου πούλησε την πανάκριβη Λαμποργκίνι του ο Πάπας Φραγκίσκος. Το πολυτελές σπορ αυτοκίνητο είχε κάνει δώρο στον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ο Στέφανο Ντομενικάλι, διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων «Λαμποργκίνι» τον Νοέμβριο του 2017.

Η λευκή Λαμποργκίνι πουλήθηκε για 715.000 ευρώ αλλά το ποσόν δεν θα μείνει στα χέρια του Πάπα Φραγκίσκου αφού ο ίδιος έχει ήδη επιλέξει τα φιλανθρωπικά ιδρύματα στα οποία θα δοθούν τα χρήματα. Πρόκειται για τέσσερις φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν την έδρα τους στην Ιταλία. Η οργάνωση «Aid to the Church in Need» (Βοήθεια στην Εκκλησία που έχει ανάγκη) είναι υπό την αιγίδα του Πάπα και βοηθά άτομα που διώκονται για την πίστη τους σε όλο τον κόσμο.

Η οργάνωση «Κοινότητα του Πάπα Ιωάννη του 23ου» βοηθά τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σωματεμπορίας και πορνείας ενώ οι δύο ιταλικές φιλανθρωπικές οργανώσεις GICAM και «Φίλοι της Κεντρικής Αφρικής» (Friends of Central Africa) επιτελούν φιλανθρωπικό έργο στην αφρικανική ήπειρο.

Το σπορ αυτοκίνητο του Πάπα Φραγκίσκου, που κατασκευάστηκε ειδικά για εκείνον, είχε βαφτεί σε λευκό χρώμα με κίτρινες ρίγες για να θυμίζει τα χρώματα της σημαίας του Βατικανού. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στην πολυτελή αίθουσα Grimaldi Forum στο Μονακό και τα χρήματα δόθηκαν απευθείας στον Ποντίφικα.

Rybrook Lamborghini@RybrookLambo

Remember Pope Francis’ Huracan that we showed you in March? It went to auction yesterday and raised an astonishing €715,000 for charity!

Τα σχόλια είναι κλειστά.