Ειδησεογραφικό site

Η κυβέρνηση πνίγηκε στα ψέματα της

286

Η καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών τώρα πληρώνει όλα τα ανομήματα της τετραετίας. Το σύνθημα που προέβαλαν «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» είναι πλέον χωρίς αντίκρισμα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου εμφανίζονται, αποδοκιμάζονται.

Η «αποθέωση» θα φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα τις επόμενες ημέρες όταν η «λαοπρόβλητη» και «δημοφιλέστατη» κυβέρνηση θα μοιράσει και άλλα δώρα. Το πρώτο έγινε με την αύξηση του κατώτατου μισθού, έστω και αν η πρώτη-φορά-αριστερά είχε υποσχεθεί ότι θα το κάνει πριν από δύο χρόνια. Κάλλιο αργά αλλά η αύξηση θα αποδειχθεί δώρο-άδωρο λόγω της μείωσης του αφορολόγητου και ακόμα χειρότερα καθώς οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Αλλά τι σημασία έχει που θα γίνουν απολύσεις; Τι σημασία έχει που δεν μπορεί ο ρυθμός ανάπτυξης να στηρίξει τις αυξήσεις; Τι σημασία έχει που θα καταφύγουν οι επιχειρήσεις σε ελαστικές μορφές απασχόλησης; Αυτό που έχει σημασία είναι ότι «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Και πότε έγινε πράξη; Ώρες μετά το εθνικό έγκλημα σε βάρος της Μακεδονίας και ενώ ο Ζάεφ έχει ήδη καταπιεί το «Βόρεια». Οι τυχοδιώκτες νομίζουν ότι με τέτοια τερτίπια θα γλιτώσουν την κατακραυγή. Δεν βλέπουν ότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ανάμεσα στον κόσμο, ότι πέφτουν βροχή οι αποδοκιμασίες, όμως νομίζουν ότι με τις άνευ αντικρίσματος χάντρες θα ξεγελάσουν τους πολίτες. Πώς να τους το εξηγήσεις ότι το 2019 δεν είναι ούτε 2014 ούτε 2015, οπότε μπορούσαν να κοροϊδεύουν και να ξεγελάνε με τα ψέματά τους. Τώρα υπάρχουν νωπά ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν πως ο βασιλιάς είναι γυμνός. Και ως εκ τούτου, στις κάλπες θα αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…

Στην περίπτωση της αύξησης του κατώτατου μισθού έχουν και επιχειρήματα -όπως πάντα σοβαρά, για να μην πούμε ακλόνητα- όπως ότι θα αυξηθεί η εσωτερική κατανάλωση και έτσι θα τονωθεί η οικονομία. Και φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα την Πορτογαλία που πέρασε κρίση και μνημόνια. Φυσικά, αποκρύπτουν ότι η Πορτογαλία προχώρησε μεν σε αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά σταδιακά ώστε να συμβαδίζει με την αύξηση της παραγωγικότητας.

Οι αδαείς και ιδεοληπτικοί κυβερνώντες νομίζουν ότι θα ξεγελάσουν τους πολίτες και με την υποτιθέμενη έξοδο στις αγορές. Ας ανοίξουμε σαμπάνιες, επιστρέφουμε στην κανονικότητα χάρη στις άοκνες και σοβαρές προσπάθειες των Τσακαλώτων. Μα τι λέτε; Τι πάει να πει ότι είναι ακριβό το χρήμα και μας στοιχίζει ο κούκος αηδόνι; Είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ό,τι θέλουμε, διώξαμε τους δυνάστες και διαχειριζόμαστε τα του οίκου μας. Και ας επαναλαμβάνουμε τα τρομερά λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν στην κρίση, η οποία έφερε τα μνημόνια. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε το θεμελιώδες: η κρίση έφερε τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση.

Ένα άλλο δίκαιο που επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ γίνεται πράξη είναι η αύξηση των αδειών σε κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων. Η τροπολογία αφορά σε τρίτεκνους, πολύτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες. Μη νομίζετε ότι είναι προεκλογικό ρουσφέτι. Δεν ψάχνει η κυβέρνηση ψήφους στα άχυρα. Απονέμει κοινωνική δικαιοσύνη. Με το ίδιο πνεύμα και με στόχο να ξαναφέρουν την Ελλάδα σε δεινή θέση και να χρειαστεί πάλι μνημόνια, πάτρωνες και δανειστές, ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πύλες του χρυσοτόκου Δημοσίου με τουλάχιστον 30.000 προσλήψεις. Δώστα όλα, μεγάλε, για να τσιμπήσουμε κανένα ψηφαλάκι και να γλιτώσουμε την εκλογική συντριβή… Ποια Μακεδονία; Πάρε κόσμε!

Ο στυλοβάτης του σλόγκαν «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη», ο τιμωρός των κακών του παρελθόντος, ο διώκτης των διεφθαρμένων, ο ένας και μοναδικός Παύλος Πολάκης, ο πάντα λαλίστατος, σιωπά μπροστά στο μέγα σκάνδαλο στον χώρο της Υγείας, τον διορισμό του εκλεκτού του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ, διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας, με τέσσερα πλαστά πτυχία. Τσιμουδιά ο Πολάκης, μόνο κύκλοι και τετράγωνα του Υπουργείου Υγείας «απαντούν» ότι δεν υπάρχει ανοχή στη διαφθορά. Ερώτηση: Ποιος άφησε περιθώριο στην ανάπτυξη της διαφθοράς; Μήπως εκείνος που διόρισε τον κολλητό του. Άλλωστε όποιος είναι με το καθεστώς, θα περνάει καλά και δεν θα έχει να φοβάται τίποτα. Κάπως έτσι δεν το είχε πει η κυρία Ελένη Αυλωνίτου; Γιατί και οι διορισμοί των κολλητών ήταν δίκαιο που έγινε πράξη.

Το απολύτως δίκαιο που γίνεται πράξη είναι η στήριξη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τους ετερόκλητους πρόθυμους, τους τυχοδιώκτες που από το περιθώριο της πολιτικής συναγελάζονται τώρα με την εξουσία. Ο στόχος τους είναι πρόδηλος. Γιατί να πέσει η καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών πριν ολοκληρώσει το έργο της; Βέβαια, παραβλέπουν το γεγονός ότι έκλεισαν τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση και τα μεγαλύτερα κατορθώματα ήταν να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία, να δεσμεύσουν την εθνική περιουσία για εκατό χρόνια, να μας φεσώσουν 100 δισ. ευρώ, να τρελάνουν επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα στους φόρους, να ισοπεδώσουν Παιδεία και Υγεία, να βγάζουν βόλτες τον Κουφοντίνα, να αφήσουν ελεύθερο κάθε εγκληματικό στοιχείο, να γεμίσουν τη χώρα λαθρομετανάστες καταργώντας παράλληλα τα θαλάσσια σύνορα και, κυρίως, να διχάσουν τους πολίτες, χαρακτηρίζοντας φασίστα και εθνικιστή όποιον διαφωνεί μαζί τους.

Ως φυσική συνέπεια όλων αυτών έρχεται και η στήριξη στο καθεστώς Μαδούρο. Μπορεί στο Σκοπιανό ο Τσίπρας να είναι ενεργούμενο του Τραμπ και της Μέρκελ αλλά στο θέμα της Βενεζουέλας είναι με την επανάσταση και τη δημοκρατία. Ψέματα όσα λένε οι φονιάδες των λαών, οι Αμερικάνοι, ότι ο Μαδούρο είναι δικτάτορας. Είναι ένας μεγάλος δημοκρατικός ηγέτης που αγαπάει τον λαό του και του προσφέρει ανέσεις και ασφάλεια. Όλα τα άλλα είναι προπαγάνδα του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης, που ο Τσίπρας τα απορρίπτει μετά βδελυγμίας.

Είμαστε η μοναδική δυτική χώρα η οποία στηρίζει έναν δικτάτορα ο οποίος πνίγει στο αίμα τις εναντίον του διαμαρτυρίες.
Γιατί και αυτό ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, όπως θα λέει το νέο, «επαναστατικό» σποτάκι που θα προβληθεί λίαν προσεχώς από το μέγαρο Μαξίμου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.