Ειδησεογραφικό site

Η καλλίπυγος και η πιτυρίδα: Η επίσκεψη των Μακρόν στον Λευκό Οίκο

1.191
Της Μαλένας Παππά
Με την… απόβαση των Μακρόν στον Λευκό Οίκο και την ενθουσιώδη υποδοχή τους από τον Ντόναλντ και την Μελάνια Τραμπ, θα ήταν αναμενόμενο να υπάρχει σύγκλιση και στα καίρια ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι. Ωστόσο, ο ενθουσιασμός και οι εκδηλώσεις φιλίας παρέμειναν σε επίπεδο διαπροσωπικής επικοινωνίας, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο λόγω αντίθεσης, τις ελάχιστες παραχωρήσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος στα θέματα του Ιράν, της Συρίας και των εμπορικών δασμών που του έθεσε μεταξύ άλλων ο Γάλλος ομόλογός του.

Η θερμή υποδοχή οργανωμένη από το προσωπικό γραφείο της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, ήταν εντυπωσιακή όπως και οι στιλιστικές εμφανίσεις τόσο της Μελάνια όσο και της Μπριζίτ. Πολλοί ήταν εκείνοι που στην άτυπη ενδυματολογική αναμέτρηση μεταξύ των πρώτων κυριών, έδωσαν τη “νίκη” στη σύζυγο Τραμπ λόγω της… υπεροχής των οπισθίων προσόντων της, που ανέδειξε το λευκό της σύνολο, εμπνευσμένο από εκείνο της Μισέλ Φάιφερ, από την ταινία “Ο Σημαδεμένος” με τον Αλ Πατσίνο. Ο Αμερικανός πρόεδρος τράβηξε τα βλέμματα δίνοντας το δικό του σόου. Παρακάμπτοντας το πρωτόκολλο, έπιασε από το χέρι τον Εμανουέλ Μακρόν και άρχισε να τον τραβάει σαν παιδάκι βγάζοντάς τον έξω από τον Λευκό Οίκο, ενώ συνέχισε την “επίθεση φιλίας” ανακοινώνοντας την ύπαρξη νιφάδων πιτυρίδας στο πέτο του Μακρόν την οποία τίναξε καθώς μίλαγε για την πολύ καλή και ιδιαίτερη σχέση τους.

 

Ο Μακρόν αντιμετώπισε την όλη κατάσταση με καλή διάθεση και χαμόγελο, ενώ δεν παρέλειψε να επιδείξει την Γαλλική του φινέτσα με τους καλούς του τρόπους και τα χειροφιλήματάτου τόσο στην Μελάνια όσο και στην γυναίκα του, Μπριζίτ, κίνηση που απ’ ότι φάνηκε δεν έμεινε απαρατήρητη από τον Αμερικανό πρόεδρο που έριξε ένα βλέμμα… όλο νόημα στη Μελάνια.

Τα καυτά ζητήματα
Όσον αφορά το Ιράν και την εμπλοκή του σε διάφορες περιφερειακές συγκρούσεις, ο Τραμπ επέδειξε χλιαρά δείγματα συμφωνίας κυρίως αποδεχόμενος την ανάγκη μιας παγκόσμιας λύσης, ενώ τέθηκε ξεκάθαρα κατά της συμφωνίας αποπυρηνικοποίησης με το Ιράν, σε αντίθεση με τον Μακρόν που μίλησε με ενθουσιασμό για μια “νέα συμφωνία», η οποία θα συμπληρώνει εκείνη του 2015. Σχετικά με τη Συρία ο Μακρόν υποστήριξε ότι έπεισε τον Τραμπ να κρατήσει τις αμερικανικές δυνάμεις για μεγαλύτερο διάστημα, αλλά ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος απέφυγε να δεσμευτεί επισημαίνοντας μόνον ότι δεν θα τις αποσύρει αμέσως. “Σλάλομ” Τραμπ υπήρξε και στο θέμα των εμπορικών δασμών, όπου και  πάλι απέφυγε να δεσμευτεί για το κατά πόσον θα παρατείνει ή θα εξαιρέσει μόνιμα την ΕΕ απ’ αυτούς, παρά τα επιχειρήματα Μακρόν ότι είναι αδιανόητος ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ συμμάχων.

Το προεδρικό επικοινωνιακό σόου έληξε, αλλά τα ερωτηματικά παραμένουν σχετικά με τη γραμμή που θα ακολουθήσει ο Ντόναλντ Τραμπ στα φλέγοντα θέματα, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά, το πόσο απρόβλεπτος είναι ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.