Ειδησεογραφικό site

Η Γερμανία φτιάχνει στρατό: Αύξηση 10% των επαγγελματικών μονάδων

82

Την απόφαση να αυξήσει κατά 10% τον αριθμό των επαγγελματιών στρατιωτών έλαβε η γερμανική κυβέρνηση, αντιδρώντας μέσα σε λίγα 24ωρα στην έκθεση του ΝΑΤΟ, βάσει της οποίας το Βερολίνο δεν πληροί την προϋπόθεση του 2% επί του ΑΕΠ που πρέπει να διαθέτουν τα κράτη-μέλη του βορειοατλαντικού συμφώνου.

Την ανακοίνωση έκανε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, μετά από το «πράσινο φως» που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών και προσωπικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το πλάνο, όπως ενημέρωσε η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λέγιεν είναι να αυξηθεί από 178.000 στρατιώτες σε 198.000 στρατιώτες μέχρι το 2024.

Επίσης, αποφασίστηκε να αυξηθεί κατά 61.000 το υπαλληλικό προσωπικό από πολίτες στις δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να ενισχυθούν τα τμήματα αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων και οι επιθέσεις από χάκερ.

Το υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή, γερμανικά στρατεύματα, στο πλαίσιο της δράσης του ΝΑΤΟ, βρίσκονται τόσο στο Ιράκ και τη Συρία, όσο και στο Μάλι. Επιπλέον, ικανές δυνάμεις έχουν μετακινηθεί στη Βαλτική, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, ενόψει της μεγάλης άσκησης που θα λάβει χώρα τον Ιούνιο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.