Ειδησεογραφικό site

Η γελοιότητα στο μεγαλείο της!

102

Παρόλο τις προσπάθειες και τις δεσμεύσεις των τελευταί- ων κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, δυστυχώς ακόμα και σήμερα αρκετοί πολίτες πέφτουν θύ- ματα σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα με αδικίες και παράλογες διαδικασίες με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αγανακτώντας με τις αποφάσεις και καθυστερήσεις κάποιων υπηρεσιακών παραγόντων .

Ενα κραυγαλέο παράδειγμα φέρνει στην επικαιρότητα την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής ( Παλλήνη), εκεί που λειτουργεί η υπηρεσία για τις ιθαγένειες των αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, μία κυρία σερβικής καταγωγής ζει δέκα ολόκληρα χρόνια στην Ελλάδα, παντρεμένη με τρία ανήλικα παιδιά και Ελληνα σύζυγο μεγαλοεπιχειρηματία, όπως και η ίδια διατηρεί επιχείρηση εστίασης στο κέντρο της Αθήνας με τριάντα άτομα προσωπικό. Γνωρίζοντας άριστα την ελληνική γλώσσα και παρόλο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις και ανταποκρίνεται στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις της, χωρίς να έχει καμία εκρεμμότητα με το κράτος, κάποιοι παράγοντες από την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας αγνοούν όλα τα παραπάνω, απορρίπτοντας το αίτημα της ιθαγένειας με το αιτιολογικό ότι στη προσωπική συνέντευξη της ενώ απάντησε σε όλα τα ερωτήματα εκτός από μία ασήμαντη ερώτηση που βρήκαν σαν δικαιολογία για να απαντήσουν αρνητικά. Και αυτή η ερώτηση είχε να κάνει με την ιστορία της Ελλάδος !

Αυτό μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται και προκαλεί έκπληξη έως απίστευτη γελοιότητα !
 Διερωτάται κανείς, αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα του 2021; Ενώ την ίδια ώρα οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι κάποιες σχετικές διατάξεις δεν είναι ξε-κάθαρες με αποτέλεσμα οι υπηρεσιακοί παράγοντες να τις ερμηνεύουν και να τις εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν και να μετατρέπουν την τρίχα σε τριχιά. Ανοίγοντας το δρόμο σε κάποιους αεριτζήδες και αρπακτικά που εμεταλλεύονται τους αλλοδαπούς με συναλλαγή «μαύρου» χρήματος. Τακτικές και πρακτικές που μας γυρίζουν χρόνια πίσω με τη μέθοδο της εισόδου… από το παράθυρο!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.