Ειδησεογραφικό site

Η Φώφη πήρε το όπλο της: «Όποιος θέλει να με αμφισβητήσει, ας το κάνει στο Κίνημα Αλλαγής»

66

Απασφάλισε ανήμερα της 3ης Σεπτέμβρη η Φώφη Γεννηματά, διαμηνύοντας στους αμφισβητίες της αν θέλουν να θέσουν θέμα αλλαγής ηγεσίας, να το κάνουν εντός του Κινήματος Αλλαγής.
Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Παπανδρέου και Παύλου Γερουλάνου περί επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ πρόκειται να στείλει από το Κιλελέρ όπου μιλά για την 45η επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, σαφές μήνυμα.

Το κλίμα στη Χ. Τρικούπη θυμίζει «καζάνι που βράζει» για τα δύο αυτά στελέχη και Φώφη Γεννηματά θα «σηκώσει το γάντι» παρότι το κλίμα εσωστρέφειας είναι και πάλι «παρών» στο ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά πρόκειται να μιλήσει με οργή για όσους « ξαφνικά θυμήθηκαν να δηλώσουν ότι αγωνιούν για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του» αν και «με μερικά χρόνια καθυστέρηση βέβαια», αφού «δεν αγωνιούσαν όταν έφτασε εκλογικά στο 4% και δημοσκοπικά στο 2,8%, δεν αγωνιούσαν για την κατάληψη του χώρου μας από το ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε Κυβέρνηση και αγωνιούν τώρα που είναι αντιπολίτευση. Δεν αγωνιούσαν όταν ήμασταν 7ο κόμμα στη Βουλή, αγωνιούν τώρα που το Κίνημα Αλλαγής καθιερώθηκε στο κέντρο του πολιτικού συστήματος ως ο προοδευτικός πόλος , τρίτο κόμμα με διπλάσιο ποσοστό».

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ – χωρίς να κατονομάσει κάποιο στέλεχος – πρόκειται να στείλει αυστηρό μήνυμα: «Κάποιοι  ντρέπονταν να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Προπηλακίζονταν τα στελέχη μας και δεν μιλούσαν, είχαν καταπιεί τη γλώσσα τους. Τώρα, μας λένε για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στην άνοδο του «καινούργιου». Υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Ήμουν και είμαι περήφανη, για την ιστορική διαδρομή της παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, που υπήρξε για πολλά χρόνια το δεύτερο σπίτι μου και κανείς δεν δικαιούται να μου κουνά το δάκτυλο» αναμένεται να τονίζει αυστηρά η Φώφη Γεννηματά.

Με μια φρασεολογία που θυμίζει Ανδρέα (το ΠΑΣΟΚ δεν μοιράζεται σε τιμάρια) η Φ. Γεννηματά πρόκειται να τονίσει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται , δεν μπαίνει ταφόπλακα». Μάλιστα πρόκειται να εξηγήσει ότι αυτό γίνεται «και για λόγους πολιτικούς και γιατί δεν είμαστε μπαταχτσήδες. Μόνο μέσα από το Κίνημα Αλλαγής το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκρίνεται και στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Μόνο του δεν μπορεί. Τέρμα στην κοροϊδία και τα μεγάλα κούφια λόγια».

Σε κάθε περίπτωση, η Φώφη Γεννηματά θα καταστήσει για μια ακόμα φορά σαφές πως «όλη η προσπάθειά μας εξελίσσεται μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Έχουμε ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου μας ότι τα κόμματα κάνουν ένα βήμα πίσω, όχι άλλη σύγχυση στη βάση μας.

Μόλις πριν από 5 μήνες, 65.000 μέλη μας εξέλεξαν δημοκρατικά τους αντιπροσώπους μας για το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και αυτοί ομόφωνα, αποφάσισαν την ενιαία λειτουργία του κόμματος μας. Οι αποφάσεις αυτές του ανώτερου οργάνου του κόμματος, ειδικά όταν είναι τόσο πρόσφατες, δεν μπορούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να επισημάνει ακόμη πως «νιώθουμε βαριά στους ώμους μας την κληρονομιά αυτής της ιστορικής διαδρομής και έχουμε βαθύ το αίσθημα της πατριωτικής ευθύνης. Δεν χαρίζουμε σε κανένα και για τίποτα αυτή την πλούσια κληρονομιά. 

Αλλά και δεν φοβόμαστε ακούγοντας ηχηρά τη βουή  των επερχόμενων γεγονότων, να χαράξουμε νέους δρόμους».

Θα σημειώσει μάλιστα πως «εχω ισχυρή πεποίθηση ότι αυτούς τους δρόμους που ακολουθώ,  θα επέλεγε ο ιστορικός ιδρυτής και ηγέτης του ΠΑΣΟΚ στην είσοδο μιας νέας εποχής.

Δεν υπερασπιζόμαστε την διαδρομή μας με σημειωτόν στα χαρακώματα, αλλά κοιτώντας μπροστά και ανοίγοντας νέους δρόμους» και θα διαμηνύσει: «Κανείς δεν θα «παίξει» με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και το συναίσθημα των ανθρώπων που το στηρίζουν».

Κλιμακώνοντας τις επιθέσεις της κατά των στελεχών που μιλούν για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, θα απευθύνει σαφή προειδοποίηση: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν  να χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ ως «σφραγίδα διαπραγμάτευσης» για τις προσωπικές του επιδιώξεις. Δεν είναι ώρα για «μάχη οπισθοφυλακής» και επίδειξη δήθεν Πασοκικού πατριωτισμού, είναι ώρα μάχης για το παρόν και το μέλλον του τόπου και της παράταξης».

Παρά ταύτα, η Φώφη Γεννηματά θα προκαλέσει τους επίδοξους αμφισβητίες της: «Όποιος όμως δεν τα αντιλαμβάνεται αυτά και παραμένει προσκολλημένος στις προσωπικές του φιλοδοξίες ας έρθει στο Κίνημα Αλλαγής , υπάρχουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες να θέσει θέμα νέας εκλογής, ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή από τη βάση από 220.000 ανθρώπους της παράταξης»

Τα σχόλια είναι κλειστά.