Ειδησεογραφικό site

Η Φώφη ξεκινά μετωπική με τη δεξιά

459

Συναίνεση τέλος για το Κίνημα Αλλαγής που αλλάζει τακτική και προχωρά σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, καθώς η διάθεση συνεννόησης που επέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα τέλειωσε απότομα. Και τελείωσε απότομα κυρίως εξαιτίας του νέου εκλογικού νόμου και της απροθυμίας του πρωθυπουργού για την εύρεση πολιτικών συγκλίσεων γύρω από την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής.
Κεντρική μάλιστα επιλογή της Χαριλάου Τρικούπη, που θέλει ταυτόχρονα να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση, είναι το καθημερινό σφυροκόπημα απέναντι στην κυβέρνηση και η κατακόρυφη άνοδος των τόνων στα μεγάλα θέματα της οικονομίας και της καθημερινότητας, από τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, μέχρι το προσφυγικό, την Υγεία και την Παιδεία.
Στα ηγετικά κλιμάκια του Κινήματος Αλλαγής κάνουν ήδη λόγο για «διάψευση» των προεκλογικών προσδοκιών που είχε καλλιεργήσει η ΝΔ για να κατακτήσει τη νίκη εξαπολύοντας μύδρους για την πολιτική της στην οικονομία και στα εργασιακά, ενώ ταυτοχρόνως προειδοποιούν για τις νέες αδικίες που έρχονται με το νέο Ασφαλιστικό.
Στο πλαίσιο της λεγόμενης «στρατηγικής του σκληρού ροκ» που προτίθεται να τηρήσει το Κίνημα Αλλαγής απέναντι στην κυβέρνηση, η Φώφη Γεννηματά έχει ζητήσει από τους βουλευτές του κόμματός της να ανεβάσουν στροφές, να παρακολουθούν το κυβερνητικό έργο ανά τομέα αρμοδιότητάς τους, παίζοντας «man to man» τους υπουργούς με συνεχές ασφυκτικό πρέσινγκ, με απώτερο στόχο να υποστεί φθορά το κυβερνών κόμμα, ώστε να περιοριστεί η «αιμορραγία» ψηφοφόρων που προσδιορίζονται ως κεντρώοι.
Περισσότερα στο Καρφί που κυκλοφορεί

Τα σχόλια είναι κλειστά.