Ειδησεογραφικό site

Οι επικεφαλής της CIA και της ρωσικής αντικατασκοπείας συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον

67

Σύμφωνα με τον Μάικλ Πομπέο συζήτησαν τις απειλές που δημιουργούνται από μια ενδεχόμενη επιστροφή μαχητών του «Ισλαμικού Κράτους» που προέρχονται από τη Ρωσία και χώρες της Κεντρικής Ασίας

Σε συνέντευξη του στο BBC o επικεφαλής της CIA Μάικλ Πομπέο δήλωσε ότι συζήτησε με τον Ρώσο συνάδελφο του Σεργκέι Ναρίσκιν στην Ουάσιγκτον τις απειλές που δημιουργούνται από μια ενδεχόμενη επιστροφή μαχητών του «Ισλαμικού Κράτους» που προέρχονται από τη Ρωσία και χώρες της Κεντρικής Ασίας.

Πριν από μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε προφανώς η πιο μυστηριώδης συνάντηση των τελευταίων ετών μεταξύ των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, καθώς στην Ουάσιγκτον έφθασε μυστικά ο Ρώσος επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν ο οποίος συναντήθηκε με τον επικεφαλής της CIA Μαίκλ Πομπέο.

Την πληροφορία για την εν λόγω συνάντηση ο Πομπέο την επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του που έδωσε στο δημοσιογράφο του BBC και αρμόδιο για θέμα τα ασφαλείας Γκόρντον Κορερ «Τις μέρες αυτές συζήτησα με τον Ρώσο συνάδελφο μου» δήλωσε ο Πομπέο ( η πλήρης συνέντευξη θα δημοσιευθεί στις 2 Φεβρουαρίου).
Νωρίτερα στην επίσκεψη του Ναρίσκιν στις ΗΠΑ είχε αναφερθεί ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αμερική Ανατολί Αντόνμοφ σε συνέντευξη του στην εκπομπή «60 λεπτά» του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου «Ρωσία-1»

Τον Ναρίσκιν, όπως έγραψε η εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη δικές της πηγές, συνόδευε στις Ηνωμένες Πολιτείες ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης του ρωσικού Γενικού Επιτελείου ( γνωστή ως GRU) Ίγκορ Κόρμποφ, o επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB -πρώην KGB). Ωστόσο ούτε ο Πομπέο ούτε ο Αντόνοφ αναφέρθηκαν στα άτομα που έφθασαν στην Ουάσιγκτον μαζί με τον Ναρίσκιν.

Την επίσκεψη δεν σχολίασαν επίσης και οι ρωσικές αρχές. Το BBC ζήτησε από την FSB και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να σχολιάσει τη συνάντηση, αλλά δεν πήρε απάντηση ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, απέφυγε να σχολιάσει την επίσκεψη αυτή.

Πηγές: BBC ( ρωσική υπηρεσία), Reuters

Τα σχόλια είναι κλειστά.