Ειδησεογραφικό site

Οι εκλογές άσος στο μανίκι Τσίπρα

77

Στο Μαξίμου ετοιμάζονται για όλα, ακόμα και για εκλογές στις αρχές Ιουνίου. Ενδεχόμενη απόπειρα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης θα αντιμετωπιστεί αναγκαστικά με προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, γιατί δεν είναι σίγουρο ότι οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς θα συναινέσουν χωρίς ανταλλάγματα στη συμμετοχή τους σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, με δεδομένες τις σχέσεις που έχουν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού με τη διαπλοκή, το ενδεχόμενο συνεργασίας φαντάζει δύσκολο, γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα αναγκάσει την κυβέρνηση να υποστείλει τη μάχη κατά της διαπλοκής και της οικονομικής ολιγαρχίας.

Στον αέρα φορολογικό και ασφαλιστικό

Πάντως σε περίπτωση προσφυγής σε πρόωρες εκλογές τα επίμαχα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό θα κληθεί να τα αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση. Τα σενάρια για προσφυγή στις κάλπες στις αρχές Ιουνίου τροφοδοτήθηκαν και από σχετικό δημοσίευμα της «Liberation» αλλά και από μια σειρά άλλα γεγονότα που έχουν σχέση με τις παράλογες απαιτήσεις των θεσμών, που δείχνουν εμμονή στη μείωση των συντάξεων και στην αύξηση της φορολογίας.

…Μπαμπούλας οι εκλογές

Το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού το καλλιεργούν κάποιοι κύκλοι στην κυβέρνηση για… μπαμπούλα απέναντι στα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και στη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν είναι ακόμα έτοιμη για κάλπες. Ειδικά στην περίπτωση διεξαγωγής εκλογών σε πολωτικό κλίμα τα μικρά κόμματα κινδυνεύουν να ισοπεδωθούν στην κυριολεξία και αυτό βοηθάει τον Αλέξη Τσίπρα να περάσει τον σκόπελο του ασφαλιστικού και του φορολογικού χωρίς να αντιμετωπίσει ισχυρές αντιδράσεις, επιτυγχάνοντας παράλληλα και συσπείρωση των βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση εν όψει κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.