Ειδησεογραφικό site

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε έρευνα για την ομάδα «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

32

Σύμφωνα τις τελευταίες πληροφορίες, η Δίωξη εδώ και μερικές ημέρες είχε καταγράψει την ύπαρξη τριών σελίδων, με τη μία να απενεργοποιείται και τις άλλες δύο να παραμένουν ενεργές. Μετά από καταγγελίες πολιτών η Δίωξη συγκέντρωσε στοιχεία τα οποία θα στείλει στον εισαγγελέα το πρωί της Παρασκευής. Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εντολή από τον εισαγγελέα για προκαταρκτική έρευνα βάσει της οποίας θα σχηματιστεί δικογραφία με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αναζητούν πλέον τους διαχειριστές των ομάδων.

Σημειώνεται ότι η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας».
Τη στιγμή που τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά και οι επιστήμονες προετοιμάζουν τις οδηγίες τους για τα σχολεία και τις μάσκες -προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένο τύπο μάσκας- το γκρουπ, το οποίο δεν έχει κανένα επιστημονικό και ιατρικό υπόβαθρο και οι απόψεις που ανεβαίνουν δεν στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, αριθμεί σχεδόν 14.000 μέλη μέσα σε μόλις δυο ημέρες λειτουργίας.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.