Η Αριστερή-αρεστή ιστορία

KRF_1803_017_K.indd

Το Ξεκάρφωμα παρουσιάζει τα βασικά σημεία των κεφαλαίων της Ιστορίας των νεωτέρων χρόνων που παρήγγειλε ο νέος -μετριοπαθής- υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, εν όψει της σχεδιαζόμενης αναθεώρησης των βιβλίων στο Λύκειο.

Του Άρες Μάρες

Ιδού το σχετικό προσχέδιο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου:

  1. Η δικτατορία του Μεταξά υπήρξε ό,τι πιο απεχθές, ό,τι πιο βάρβαρο, ό,τι πιο αποκρουστικό συνέβη στον ελλαδικό χώρο από την Εποχή των Παγετώνων. Αντιθέτως, η δικτατορία του προλεταριάτου, που εφαρμοζόταν την ίδια χρονική περίοδο στη Σοβιετική Ένωση, ήταν ό,τι πιο ελπιδοφόρο, ό,τι πιο ανθισμένο, ό,τι πιο ευγενικό εμφανίσθηκε στην πλανήτη Γη από την Περίοδο της Πλειστοκαίνου. Παράδειγμα; Το ρετσινόλαδο που έδινε ο Έλληνας δικτάτορας στους κομμουνιστές κρατούμενους: Ήταν απαίσιο! Ενώ το σοβιετικό ρετσινόλαδο που πρόσφερε ο Πατερούλης Ιωσήφ ευωδίαζε, παναθεμάτο, και άνοιγε την όρεξη σε όλα τα γκούλαγκ!
  2. Είναι αστικός μύθος ότι ο Μεταξάς είπε το «Όχι» στον Ιταλό πρέσβη που τον επισκέφθηκε ώρα 3 και κάτι τα ξημερώματα στη βίλα του στην Κηφισιά. Λογικά, εκείνη την ώρα ο δικτάτορας πρέπει να κοιμόταν… Εκτός και αν ο παλιόγερος το είπε μέσα στον ύπνο, ή το εκστόμισε μισοκοιμισμένος χωρίς να το θέλει.

1940-41. Το Αλβανικό Έπος στα παγωμένα βουνά δεν το έκαναν όλοι οι Έλληνες- δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι. Αλλά μόνο οι αριστεροί! Γιατί όλοι οι υπόλοιποι είχαν ζητήσει αναρρωτική άδεια από τους βασιλο- μεταξικούς αξιωματικούς τους.

1940 – 1944. Αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής έκαναν μόνο οι αριστεροί. Οι αντάρτικες ομάδες του Ψαρού, του Ζέρβα και άλλων δεξιών καθαρμάτων είχαν μεν συμμετοχή σε επιθέσεις κατά των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών, αλλά τα ψεύτικα όπλα τους πετούσαν σερπαντίνες, κομφετί και αλεύρι.

  1. Στον ματωμένο Δεκέμβρη η ευθύνη ανήκει μόνο στις αστικές δυνάμεις και στον αυτοαποκαλούμενο «Πατέρα της Νίκης» Βρετανό Πρωθυπουργό, άξιο εκφραστή του βρετανικού ιμπεριαλισμού και συκοφάντη του Μεγάλου Στάλιν, με τον οποίο τάχα μου μοίρασε σφαίρες επιρροής στα Βαλκάνια, στη συνάντηση της Μόσχας, Οκτώβρη του ’44, γράφοντας τα ποσοστά κηδεμονίας σε ένα χαρτάκι. Πρόσφατες μελέτες του Ινστιτούτου Μελετών Νίκος Πουλαντζάς, θέλουν το πολυβόλο που άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών της πλατείας Συντάγματος να το χειρίζεται προσωπικά ο ίδιος ο τότε Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου! Αυτό το ανδρείκελο των Εγγλέζων! Ο πουλημένος στο Λονδίνο της Μάγκνα Κάρτα! Ο ταγμένος με τα συμφέροντα της ψευτο-κοινοβουλευτικής δημοκρατίας της αστικο- τσιφλικάδικης μπουρζουαζίας!

1944-49. Το ΚΚΕ, με απόφαση του μεγάλου ηγέτη του Νίκου Ζαχαριάδη, πήρε τα βουνά, μη αντέχοντας τους διωγμούς από δωσίλογους, ταγματασφαλίτες και χίτες. Παίρνοντας τα βουνά, πήρε και τα όπλα που έπρεπε να παραδώσει με τη Συμφωνία της Βάρκιζας, που ήταν ένα Μνημόνιο λίγο πιο ελαφρύ από το δικό μας. Ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού, ο οποίος αποτελούσε τιμημένη κουκουέδικη προέκταση του ΕΑΜ, δινόταν προκειμένου να οικοδομηθεί στην Ελλάδα ένα καθεστώς – ανθόκηπος! Ένα καθεστώς μιας πλατιάς, λαϊκο-δημοκρατικής εξουσίας, όπου κανένα ακροδεξιό, αστικό, κεντροδεξιό, κεντροαριστερό καθοίκι δεν θα μπορούσε να βγάλει κιχ, ενώ ταυτόχρονα θα άνθιζαν πλέρια όλες οι φωνές επαίνων, ύμνων και δοξολογίας υπέρ της νέας επαναστατικής ηγεσία Ζαχαριάδη- Σιάντου- Ιωαννίδη.

1949-50. Η ήττα του Δημοκρατικού Στρατού ήταν απότοκος της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των Αμερικάνων μέσω του Δόγματος Τρούμαν, που προέβλεπε την οικονομική βοήθεια στην ξενόδουλη ελληνική κυβέρνηση των κεντρο-δεξιών κοινοβουλευτικών κομμάτων, με παράλληλη στρατιωτική υποστήριξη. Στόχος; Να παραμείνει η χώρα μας στο δυτικό καπιταλιστικό στρατόπεδο και να μην υπαχθεί στον κομμουνιστικό παράδεισο με αγγελούδια, νεράιδες και νύμφες. Περίπου αυτό το καθεστώς που πάει τώρα να φέρει η λαϊκο-μετωπική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με καπετάνιο – ινστρούχτορα τον σύντροφο Αλέξη και στρατιωτικό καθοδηγητή τον καπετάν Πάνο!