Ειδησεογραφικό site

Η απίστευτη ιστορία του «Πικάσο»: Γλίτωσε την ευθανασία και ξαναβρήκε τον αδερφό του

41

Ευτυχισμένο τέλος είχε η ιστορία ενός σκυλάκου με το εύστοχο όνομα «Πικάσο», ο οποίος κινδύνευε να θανατωθεί επειδή δεν βρισκόταν κανείς να τον υιοθετήσει, εξαιτίας της ασυνήθιστης εμφάνισής του.

Ο Πικάσο γεννήθηκε στην αυλή ενός εκτροφέα σκύλων στην Καλιφόρνια. Ο αδερφός του, Πάμπλο, υιοθετήθηκε λίγους μήνες μετά τη γέννησή του, ωστόσο ο άτυχος σκυλάκος δεν είχε την ίδια τύχη. Με το παραμορφωμένο σαγόνι του και τη στραβή μουσούδα του, αποτέλεσμα κάποιας γενετικής ανωμαλίας, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί μια οικογένεια να τον υιοθετήσει.

Έτσι, ο εκτροφέας αποφάσισε να τον εγκαταλείψει σε ένα τοπικό καταφύγιο ζώων, όπου τα σκυλιά που δεν υιοθετούνται αργά ή γρήγορα θανατώνονται.

Το όνομα του Πικάσο προστέθηκε τελικά στη λίστα προς θανάτωση, αφού ο σκυλάκος με την μοναδική εμφάνιση (που θυμίζει πίνακα του διάσημου Ισπανού ζωγράφου) έμεινε αρκετό καιρό στα «αζήτητα». Το παράξενο είναι ότι, στην ίδια λίστα προστέθηκε σχεδόν την ίδια περίοδο και το όνομα του αδερφού του, τον οποίο εγκατέλειψε στον δρόμο η οικογένεια που τον είχε υιοθετήσει.

Και τα δύο σκυλάκια θα κατέληγαν νεκρά, εάν δεν παρενέβαινε η φιλοζωική οργάνωση Luvable Dog Rescue, η οποία ασχολείται ειδικά με τη διάσωση ζώων ανάπηρων ή παραμορφωμένων, που δεν έχουν καμία ελπίδα να υιοθετηθούν.

Η δημοσιοποίηση της ιστορία τους έχει μάλιστα μετατρέψει τα δύο αγαπημένα αδέρφια σε σταρ του διαδικτύου, με τις φωτογραφίες τους να κάνουν τον γύρο των social media και πολύ κόσμο να εκφράζει την επιθυμία να τα υιοθετήσει.

Πλέον, τα δύο σκυλάκια απολαμβάνουν την φροντίδα των εθελοντών της οργάνωσης, που είναι διατεθειμένοι να τους προσφέρουν όση αγάπη χρειάζονται, μέχρι να βρεθεί ένα κατάλληλο σπίτι που θα μπορέσει να τα φροντίσει όπως τους αξίζει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.