Ειδησεογραφικό site

Η αναζήτηση υποψηφίου στον ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα και η λύση Ηλιόπουλος

99

Μέσα στα Χριστουγέννα και τελευταίοι από όλους αναμένεται να ανακοινώσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ τον υποψήφιό τους για το δήμο Αθηναίων.

Συγκλίνουσες πληροφορίες θέλουν τον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο να παραμένει φαβορί.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας την επιλογή Ηλιόπουλου υποστηρίζουν ότι επελέγη γιατί είναι ένα νέο πρόσωπο, με λαϊκό και αντισυμβατικο προφίλ που μπορεί να εκφράσει ένα αυτοδιοικητικό πρόγραμμα.

Η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική, καθώς πριν καταλήξει η Κουμουνδούρου στον Ηλιόπουλου είχαν ναυαγήσει άλλες προτάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι κρούσεις έγιναν αλλά η συνεργασία δεν ευοδώθηκε με κανένα από τα πρόσωπα αυτά, αφού κάποιοι εξ’ αυτών αρνήθηκαν και κάποιοι άλλοι δεν συγκέντρωναν όλα εκείνα τα στοιχεία που ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης είναι σε «ανοιχτή γραμμή» και οι επικοινωνίες τους είναι συνεχείς. Κατά πληροφορίες του Iefimerida μέσα στις επόμενες ώρες εκκρεμεί και νέα συνάντησή τους (ανάλογη είχε γίνει την περασμένη Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου) προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι τελικές αποφάσεις, με τον κομματικό μηχανισμό ούτως ή άλλως να έχει τεθεί σε εκλογική εγρήγορση.

Τώρα, μένει να φανεί αν πράγματι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόσωπο-έκπληξη.

Προτάσσουν το δίπολο «κληρονόμος-λαϊκό παιδί»
Αυτό που εξηγούν ,πάντως, κομματικές πηγές είναι ότι ο Τσίπρας επιθυμεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει τα εξής χαρακτηριστικά: Πρώτον, να μπορεί να αντιπαρατεθεί πολιτικά, δεύτερον στο πρόσωπό του να συσπειρώνονται οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και τέλος «να δημιουργεί αντίστιξη με τον Κώστα Μπακογιάννη» που είναι και ο μεγάλος τους αντίπαλος.

Στο δια ταύτα, κεντρική επιδίωξη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να δώσουν τη μάχη των αυτοδιοικητικών προτάσσοντας το δίπολο «κληρονόμος vs λαϊκό παιδί». Κατ’ αναλογία με το δίλημμα των εθνικών εκλογών «λαός ή ελίτ»!  Τον τόνο άλλωστε έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνοντας (Νέα Σελίδα): «Η Αθήνα δεν ανήκει στους κληρονόμους. Τα ιδιοκτησιακά σύνδρομα, εξάλλου,στην πολιτική συνήθως καταλήγουν σε ηχηρές διαψεύσεις».

Γιατί δεν στήριξαν Γερουλάνο

Σε ό,τι αφορά δε στην υποψηφιότητα του προερχόμενου από την κεντροαριστερά Παύλου Γερουλάνου, αρμόδιες πηγές την χαρακτηρίζουν «συντηρητική». Σχολιάζουν ότι είναι ένα από τα πρόσωπα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που έπαιξε ρόλο στη διακυβέρνηση του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου, τονίζοντας ότι είναι «υποψηφιότητα του παλιού πολιτικού συστήματος».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.