Ειδησεογραφικό site

Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός, λέει ο Γιώργος Τσίπρας στη Βουλή

50

«Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός», δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας κατά τη συζήτηση για τα εξοπλιστικά.

«Το ζήτημα  της εξωτερικής  πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας  είναι αυτό που πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας. Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός. Πολύ πρόσφατα απέναντι στις δηλώσεις Τσαβούσογλου αλλά και άλλων κρατικών αξιωματούχων παλιότερα , που δεν αμφισβητούν μόνο το δικαίωμα άμυνας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου αλλά και την ίδια την εθνική κυριαρχία στα νησιά απάντηση οι δηλώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνδέθηκαν  με την  κυριαρχία μας αλλά δεν έκαναν την παραμικρή νύξη για το δικαίωμα στην άμυνα. Η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι δεδομένη, συνεχώς υποβαθμίζεται και αυτό δεν αλλάζει με καμία αγορά ολικού συστήματος», ανέφερε συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός»

 

Το  νομοσχέδιο για την αμυντική αναβάθμιση της χώρας και το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων εισήχθηκε το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και έγκριση.

Πρόκειται για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής ‘Άμυνας που αφορά στην ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, με τις συμβάσεις για την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας

Τα σχόλια είναι κλειστά.