Ειδησεογραφικό site

Η… αδυναμία του Κιμ Γιονγκ Ουν στην Αμερικάνικη τεχνολογία

3.510

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας χρησιμοποιεί προιόντα τελευταίας τεχνολογίας της Apple και της Microsoft

Παρά τις σοβαρές αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας και τις «κορώνες» του Τραμπ για τον «πυραυλάνθρωπο» Κιμ Γιονγκ Ουν, το καθεστώς της Πιονγιάνγκ… υποκλίνεται στην αμερικάνικη τεχνολογία.

Λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Ντόλαντ Τραμπ στη Σιγκαπούρη (12 Ιουνίου), το αμερικανικό δίκτυο CNN αποκαλύπτει ότι η ηγεσία της Πιονγιάνγκ είναι φαν της αμερικάνικης τεχνολογίας.

Στην καθημερινότητά τους τα μέλη της βορειοκορεατικής κυβέρνησης χρησιμοποιούν τα πιο εξελιγμένα προϊόντα από εταιρείες όπως Apple και Microsoft, όπως αναφέρει το αμερικάνικο δίκτυο.

Η αμερικάνικη εταιρεία «Cyber-Security Recorded Future» παρακολούθησε τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες της Βόρειας Κορέας έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Διαπίστωσε ότι η ελίτ της χώρας χρησιμοποιεί τα κινητά τηλέφωνα Microsoft (MSFT) Windows και Apple (AAPL), μεταξύ άλλων προϊόντων, για να συνδεθεί στο διαδίκτυο.

Καταγράφηκε μια «συντριπτική παρουσία αμερικανικού υλικού και λογισμικού στα δίκτυα της Βόρειας Κορέας και σε καθημερινή χρήση από ανώτερους ηγέτες της χώρας», ανέφερε η εταιρεία σε έκθεσή της που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Εκτός από τους ανώτατους αξιωματούχους της Βορείου Κορέας, χρησιμοποιούν την αμερικάνικη τεχνολογία στρατιωτικοί αλλά και οι μυστικές υπηρεσίες με τις οικογένειές τους. Αυτοί έχουν την δυνατότητα να έχουν υπολογιστές και να χρησιμοποιούν Ίντερνετ, όπως διευκρινίζεται στην έκθεση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.