Ειδησεογραφικό site

Hurriyet για Μπουτάρη: Έδειραν τον δήμαρχο που συμπαθεί τους Τούρκους

341

Η επίθεση και ο ξυλοδαρμός του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη πρόσφερε την ευκαιρία στα ΜΜΕ της γειτονικής Τουρκίας, σε μία περίοδο που ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους, να αναπαράγουν τα απαράδεκτα γεγονότα που συνέβησαν στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Σε μία ημέρα που η Τουρκία εμφανίζεται παγκοσμίως υπόλογη για τα εγκλήματα που διετέλεσε απέναντι στον μαρτυρικό λαό των Ποντίων, τα τουρκικά ΜΜΕ βρήκαν «πάτημα» να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, παρουσιάζοντας το σκηνικό ντροπής που διαδραματίστηκε στη Θεσσαλονίκη, με θύμα τον Δήμαρχο της πόλης και με αφορμή τη γιορτή για τη Γενοκτονία.

Η «Hurriyet» στην ηλεκτρονική της έκδοση, έχει «ανεβάσει» στα πρώτα θέματα τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «είναι γνωστός για τις θετικές του απόψεις αναφορικά με τους Τούρκους και τον Ατατούρκ», ενώ τον φώναζαν «αδελφέ».

Το τουρκικό Μέσο ανέφερε στο ρεπορτάζ ότι οι «φανατικοί Έλληνες» που επιτέθηκαν στον Μπουτάρη, του φώναζαν ότι μίλησε θετικά για τους Τούρκους και τον Ατατούρκ και απαίτησαν να αποχωρήσει. Ακολούθως περιέγραψαν τα γεγονότα και την επίθεση και προσθέτουν: «Ο Μπουτάρης είχε προτείνει να μετονομαστεί σε οδός Ατατούρκ ο δρόμος που γεννήθηκε« ο Τούρκος ηγέτης, υπενθυμίζοντας τη φράση του δημάρχου «οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας».
16
SHARES

Τα σχόλια είναι κλειστά.