Ειδησεογραφικό site

Handelsblatt: «Δώστε χρήματα για ανάπτυξη»

47


«Για τις κυβερνήσεις στο Παρίσι, στην Αθήνα, στη Ρώμη και στη Μαδρίτη είναι σαφές ποιος φέρει την ευθύνη για το ότι η Ευρώπη 6 χρόνια μετά από το ξέσπασμα της κρίσης δεν έχει βρει το σωστό βηματισμό της» γράφει σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt του Ντίσελντορφ.

«Πρόκειται για τη σιδηρά πολιτική λιτότητας που επέβαλε κυρίως η Γερμανία στην Ευρώπη. Με δυνατές εκφράσεις ζητούν τώρα στροφή στην οικονομική πολιτική. Κατά τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι η Ευρώπη χρειάζεται νέα πρότυπα, κατά τον γάλλο πρόεδρο Ολάντ αναπροσανατολισμό προς την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι σχεδιάζει ένα πακέτο πολλών δισ. ευρώ για την επανεκκίνηση της οικονομίας και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει από την πλευρά του φοροελαφρύνσεις. Το μήνυμα είναι σαφές» συνεχίζει ο γερμανός αρθρογράφος.

«Οι αυστηροί δημοσιονομικοί κανόνες θα πρέπει να χαλαρώσουν και να αποδεσμευτούν πόροι για νέα μέτρα ανάπτυξης».

«Η εφημερίδα αφιερώνει ξεχωριστά άρθρα για κάθε μια από τις 4 χώρες με το «αποτύπωμα» των εκλογών. Για την Ελλάδα ο ανταποκριτής της Handelsblatt επισημαίνει την εκλογική άνοδο των ακραίων κομμάτων. «Ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να συνεχίσει όπως μέχρι σήμερα», γράφει.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν μια προειδοποίηση. Ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε νικητής των εκλογών, όχι επειδή το κόμμα του αύξησε την εκλογική του δύναμη, αλλά επειδή η ΝΔ έχασε 7% των ψηφοφόρων του…Μετά τον εκλογικό κόλαφο ο πρωθυπουργός θέλει να χαλαρώσει την δημοσιονομική του πολιτική και θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις… που θα του επιτρέψουν να αυξήσει τις πιθανότητες επανεκλογής στις προγραμματισμένες για το 2016 βουλευτικές εκλογές» συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα… «Για όλα αυτά όμως θα πρέπει να συνεργαστεί και η τρόικα, που αναμένεται στην Αθήνα τον Ιούλιο…..από την πλευρά του ο Σαμαράς θα πρέπει να εξηγήσει με πιο τρόπο θα χρηματοδοτήσει την μείωση των φόρων».

Πηγή: DW

Τα σχόλια είναι κλειστά.