Ειδησεογραφικό site

H Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει την επανεκκίνηση του τουρισμού

30

Τις επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού στηρίζει η Τράπεζα Πειραιώς με εξειδικευμένα προγράμματα που ενισχύουν την προσπάθεια επανεκκίνησης και λειτουργίας τους, καλύπτοντας όλες τους τις ανάγκες.

Η Πειραιώς χρηματοδοτεί στον κλάδο του τουρισμού πάνω από 4.000 πελάτες με συνολικά υπόλοιπα που προσεγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ και ήταν από τις λίγες Τράπεζες που χρηματοδότησαν νέες επενδύσεις στον κλάδο, ακόμη και στην κορύφωση της πανδημίας το 2ο τρίμηνο του 2020, διαβλέποντας τις προοπτικές του.

Συνεισφέροντας το 20 με 25% του ΑΕΠ της χώρας, ο τουρισμός είναι ένας κλάδος αιχμής, με ιδιαίτερη σημασία για την ανάπτυξη της οικονομίας και έχει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σε βραχυπρόθεσμο και σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Κατά την περίοδο εξόδου από την πανδημία, δημιουργούνται νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στον τρόπο λειτουργίας του ξενοδοχειακού κλάδου, οι συνθήκες της αγοράς επαναπροσδιορίζονται και η ανάγκη ρευστότητας σήμερα, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς  εμπλούτισε την γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει προς τον τουριστικό κλάδο, με το χρηματοδοτικό προϊόν Πειραιώς Tourism Sunrise, το οποίο παρέχει την αναγκαία ρευστότητα για το νέο ξεκίνημα των επιχειρήσεων, με στόχο να διευκολύνει την έναρξη όσο και την λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στo σύνολο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και αφορά αποκλειστικά την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών για την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν. Το ύψος του κεφαλαίου κίνησης θα είναι συνάρτηση του αριθμού δωματίων των καταλυμάτων (έως €2.000/ δωμάτιο), με ανώτατο όριο το 20% των προβλεπόμενων ετήσιων πωλήσεων. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα προεξόφλησης των απαιτήσεών τους προς τους tour operators.

Παράλληλα, μέσω του Πειραιώς Tourism 360° προσφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου του τουρισμού μια ολοκληρωμένη πρόταση προϊόντων και υπηρεσιών, για την ανάπτυξη της επιχείρησης μέσω χρηματοδοτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων, για την διαχείριση της επιχείρησης μέσω υπηρεσιών οικονομικής διαχείρισης της τουριστικής σας επιχείρησης, την εξασφάλιση της επιχείρησης μέσω ασφαλιστικών προγραμμάτων καθώς και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της μέσω των προγράμματος yellow business και Ψωνίζω στη Γειτονιά.

Η Τράπεζα Πειραιώς παραμένοντας σταθερά δίπλα στην επιχειρηματικότητα, στηρίζει τις προσπάθειες των τουριστικών επιχειρήσεων και στέκεται στο πλευρό τους ως συνεργάτης σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με στόχο να τους δώσει τα κατάλληλα εργαλεία έγκαιρα, γρήγορα και αποφασιστικά προκειμένου να ξεπεράσουν τα προσωρινά εμπόδια και να μετουσιώσουν τις θετικές προοπτικές σε πραγματικότητα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.