Ειδησεογραφικό site

Guardian: Μηδενίζονται οι διαφορές Αθήνας – πιστωτών

26

Πιο κοντά σε μία συμφωνία βρίσκονται πλέον οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ανταποκριτή της Guardian Ian Traynor στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρουν πηγές της ευρωζώνης, απομένει ακόμη να οριστικοποιηθούν οι όροι αλλά οι διαφορές είναι πλέον ελάχιστες. Το θέμα των συντάξεων έχει επιλυθεί όπως και πολλά θέματα που σχετίζονται με τον ΦΠΑ και η διαφορά στο ποσό του ΦΠΑ έχει περιοριστεί στα 107 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πιστωτές εξακολουθούν να ζητούν περικοπές ύψους 400 εκατ. ευρώ στις αμυντικές δαπάνες, ενώ η Ελλάδα προτείνει το περικοπές 200 εκατ. ευρώ. Οι διευθετήσεις για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων επίσης φέρεται να έχουν καταρχήν συμφωνηθεί.

Μία πηγή από την ευρωπαϊκή πλευρά των διαπραγματεύσεων αναφέρει στην Guardian ότι είναι «γελοίο να μπλοκάρει η συμφωνία για τόσα λίγα». Άλλη πηγή της ευρωζώνης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να το περάσει αυτό από το ελληνικό κοινοβούλιο την Κυριακή για να διασφαλίσει την 5μηνη παράταση πριν την Τρίτη 30 Ιουνίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.