Ειδησεογραφικό site

Guardian: Η Μύκονος είναι η μεγάλη νικήτρια του καλοκαιριού καθώς έγινε το αγαπημένο νησί των σταρ

83

Είμαστε ακόμα στα μέσα του Αυγούστου και διάσημοι όπως η Lindsay Lohan, ο Γερμανός τερματοφύλακας Manuel Neuer, ο Cristiano Ronaldo και άλλοι έχουν περάσει κάποιες μέρες των διακοπών τους στη Μύκονο. Πρόκειται για το νησί που έγινε διάσημο τη δεκαετία του ’60 από την Jackie Onassis και την Grace Kelly και αναδείχθηκε ως η βασίλισσα των καλοκαιρινών προορισμών.

Η Μύκονος μπαίνει ξανά στον χάρτη της διεθνούς σταρ σίστεμ ως απαραίτητος χώρος διακοπών και ξεγνοιασιάς. Για τον Guardian η Μύκονος αναδεικνύεται σε αδιαμφισβήτητη βασίλισσα του καλοκαιριού, δίνοντας έτσι ώθηση αισιοδοξίας στην Ελλάδα που βρίσκεται ακόμα στην πρώτη γραμμή της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

Στην προκειμένη περίπτωση μπορούμε άνετα να κάνουμε λόγο για εισβολή των σταρ στο νησί: ηθοποιοί, τραγουδιστές, επιχειρηματίες, μοντέλα, ποδοσφαιριστές, για όλους υπάρχει μια γωνιά σε μια από τις φημισμένες παραλίες του.

H εκ νέου ανακάλυψη του «νησιού του ανέμου» από τους ξένους σταρ, υποσκελίζοντας φέτος την Ibiza που μέχρι πρότινος αποτελούσε το σημείο συνάντησης των διασημοτήτων του κόσμου, αλλά και των απανταχού clubbers.

Αυτό το μήνα στο νησί έπαιξε και ο Afrojack, ένας από τους πιο φημισμένους DJs στον κόσμο. Στα κλαμπ του νησιού η η σαμπάνια ρέει άφθονη, οι VIP συρρέουν σαν τις μύγες και οι ξένοι διερωτώνται πού πήγε η κρίση.

«Μια χώρα που εξαρτάται από τον τουρισμό, όπως η Ελλάδα, η φετινή κίνηση στα νησιά αναμένεται να είναι σημαντική. Παρά το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τους Ρώσους τουρίστες, η αύξηση των επισκεπτών είναι ραγδαία και υπολογίζεται να είναι διπλάσια από τον πληθυσμό της Ελλάδας (περίπου 21,5 εκατομμύρια επισκέπτες). Σε πολλά σημεία η αύξηση σημειώνει εντυπωσιακά νούμερα, οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο έχουν διψήφιο αριθμό, ενώ η ΣΕΤΕ αναφέρει πως η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Μύκονο και στην Καλαμάτα».

Το άρθρο αναφέρεται στα έσοδα από την τουριστική έκρηξη. Υπολογίζονται στα 13 δισ. ευρώ, περίπου πάνω από το 17% του ΑΕΠ. Και τούτο σημειώνει ο Guardian είναι ένα τεράστιο κατόρθωμα για μια αναδυόμενη οικονομία, όπως αυτή της Ελλάδας. Οι ειδικοί μιλούν για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1%, σε περίπτωση που τελικά ξεπεράσει η Ελλάδα τα 19 εκατομμύρια τουρίστες.

Αναφέρει, επίσης, ότι πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, όπως το Amanzoe στην ανατολική Πελοπόννησο και το Costa Navarino στην νοτιοδυτική άκρη της χερσονήσου είναι sold out μέχρι τον Οκτώβριο, γεγονός που δείχνει ότι η Ελλάδα δεν προσφέρεται μόνο για διακοπές ήλιου και θάλασσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που πρόκειται να δημοσιοποιήσει ο ΣΕΤΕ, οι επισκέπτες της Μυκόνου δηλώνουν μεγαλύτερη συνολική ικανοποίηση από τους κύριους ανταγωνιστές της στη Μεσόγειο, Ιμπιζα, Σαρδηνία και St Tropez. Σε όρους αξίας, το κυκλαδίτικο νησί συγκεντρώνει βαθμολογία 84,2%, σε σύγκριση με 80,5% για την Ιμπιζα και 79% για το St Tropez.

Πηγή:theguardian

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.