Ειδησεογραφικό site

Guardian: Δύο ελληνικά στα 10 καλύτερα θερινά σινεμά της Ευρώπης

54


Στη λίστα με τους δέκα κορυφαίους θερινούς κινηματογράφους της Ευρώπης συγκαταλέγει το Cine Paris στην Πλάκα και το Cine Kamari στη Σαντορίνη η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Το Cine Paris βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας. Οπως γράφει ο Guardian, «ένα σινεμά – ταράτσα στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης, κάτι το οποίο προσδίδει μία άλλη ατμόσφαιρα στην κάθε ταινία που προβάλλει. Υπάρχει μία εκπληκτική μίξη ντόπιων και τουριστών, με ταινίες που κυμαίνονται από κινούμενα σχέδια μέχρι πρόσφατα αριστουργήματα που πρέπει κανείς να παρακολουθήσει. Η δροσερή μπύρα και οι καλές ταινίες κάνουν το σκηνικό ακόμη καλύτερο».

Οσο για το Cine Kamari, που πλασάρεται στην 8η θέση, γράφει ότι βρίσκεται στο καλύτερο σημείο του πλανήτη για να δει κανείς μία ταινία. Μπορείς σχεδόν να ξαπλώσεις σε μία πολυτελή ξαπλώστρα, αναπνέοντας ένα μείγμα μεθυστικών αρωματικών στικ και αρωμάτων βοτάνων, πίνοντας ένα κοκτέιλ από το μπαρ και με τα αστέρια του ελληνικού ουρανού να τρεμοπαίζουν»

Το top 10 των θερινών σινεμά της Ευρώπης

1.Κάστρο Μονζουίκ (Βαρκελώνη)

2. Cromarty cinema (Σκωτία)

3. Σινέ Locarno on the lake (Ελβετία)

4. Cine Paris (Αθήνα)

5. Σινέ Cineteca Bologna (Μπολόνια)

6. Moonlight cinema (Κανάριοι Νήσοι)

7. Sotto le stelle (Βερόνα)

8. Cine Kamari (Σαντορίνη)

9. Rathausplatz (Βιέννη)

10. La Villette (Παρίσι)

Δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνικό θερινό σινεμά βρίσκεται στα κορυφαία ανά τον κόσμο, καθώς το CNN πριν από μερικά χρόνια τοποθέτησε στην πρώτη θέση το Cine Θησείο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.