Ειδησεογραφικό site

Guardian: Διακοπές στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα»

42

Τα ελληνικά νησιά έχουν υμνηθεί με κάθε τρόπο, οι γωνιές του κέντρου της Αθήνας έχουν αναδειχθεί. Τα ξένα ΜΜΕ όμως συνεχίζουν να ανακαλύπτουν ομορφιές στην Ελλάδα ωθώντας επισκέπτες προς τη χώρα. Οπως η «Αθηναϊκή Ριβιέρα» στην οποία έκανε βόλτα ο Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα διέσχισε την παραλιακή, από τη Γλυφάδα ως το Σούνιο και διαπίστωσε αλλαγές. «Κάτι έχει αλλάξει εδώ τελευταία. Πριν από δύο χρόνια κάθε επίσκεψη στη Γλυφάδα σήμαινε και εντοπισμό νέων καταστημάτων που έχουν κλείσει. Τώρα αυτή η αίσθηση της ερημιάς έχει φύγει και υπάρχει στον αέρα μία αισιοδοξία σε αυτή την κοσμοπολίτικη πόλη, πρωτεύουσα της Αθηναϊκής Ριβιέρας», γράφει ο Guardian σημειώνοντας ότι ελάχιστοι επισκέπτες συνειδητοποιούν πως ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης υπάρχει αυτό το φωτογενές σκηνικό με λίμνες, παραλιακά θέρετρα και παραλίες με πιστοποιημένα καθαρά νερά

Ακόμη, η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι σε κάθε μία από τις «στάσεις» της παραλιακής, από τη Βούλα, το Καβούρι και τη Βουλιαγμένη, ως τη Βάρκιζα, την Αγία Μαρίνα και το Λαγονήσι, ο καθένας μπορεί να βρει τη νησιώτικη μαγεία, χωρίς καν να απαιτηθεί ένα ταξίδι με το πλοίο. Το δημοσίευμα ακόμη παραθέτει προτάσεις για φαγητό, ποτό αλλά και βουτιές σε κάθε πιθανό σημείο της παραλιακής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.