Ειδησεογραφικό site

GPO: Οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν με την αντιπολιτευτική γραμμή του

92

Πράγματι, από τα ερωτήματα που θέτει η σημερινή έρευνα των Νέων, βγαίνει το συμπέρασμα ότι η συνολική αντιπολιτευτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του.

Σε τέσσερα από τα ερωτήματα που θέτει η έρευνα, σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετοι με την επίσημη γραμμή του κόμματος.

Στο ερώτημα «Πως κρίνετε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της πανδημίας όλη αυτή την περίοδο» τα ευρήματα είναι αποκαλυπτικά, κυρίως για το εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: το 59,2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει θετικά τη στάση του, αλλά το 36% την κρίνει αρνητικά.

Στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υπόθεση Λιγνάδη» το 57,7% των ψηφοφόρων του κόμματος εκτιμά πως πράγματι η αξιωματική αντιπολίτευση αυτό κάνει και μόνο το 43,3% εκτιμά πως όχι.

Στο ερώτημα «Ανεξάρτητα με το τι ψηφίζετε, η εικόνα που έχετε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με 1,5 χρόνο πριν είναι σήμερα», το 48,2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έχει καλύτερη ή ίδια εικόνα για τον πρωθυπουργό! Και το 50,6% έχει χειρότερη εικόνα για τον κ. Μητσοτάκη.

Τέλος, στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει δεκτό το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου αυτός να σταματήσει την απεργία πείνας και να αποφευχθεί ενδεχόμενος θάνατός του» υπάρχει ένα 37,3% των ψηφοφόρων που απαντούν αρνητικά, δηλαδή η κυβέρνηση να μην κάνει δεκτό το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.