Ειδησεογραφικό site

Goldman Sachs: Ποια χώρα θα κατακτήσει το Μουντιάλ – Τι προβλέπει για την Ελλάδα

57

Τη Βραζιλία θεωρεί ως αδιαμφισβήτητο φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου η αμερικανική Goldman Sachs, η οποία – σε μία ασυνήθιστη ανάλυσή της – καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι του τελικού θα είναι Βραζιλία – Αργεντινή.

Οι προβλέψεις για κάθε αγώνα βασίζονται σε μια ανάλυση που λαμβάνει υπ’ όψη στην ιστορία των ποδοσφαιρικών αγώνων από το 1960. Με βάση την ανάλυση, η Βραζιλία ξεχωρίζει ως το ξεκάθαρο φαβορί, σύμφωνα με την Goldman Sachs, αν και η απόσταση με τους πρωταθλητές κόσμου του 2010 Ισπανούς έχει περιοριστεί.

Με βάση το μοντέλο ανάλυσης, η Αγγλία είναι πιθανό να αποχωρήσει νωρίς χωρίς νίκη, ενώ μηδενικές είναι οι πιθανότητες για το Καμερούν, την Ιαπωνία, την Κόστα Ρίκα, την Ονδούρα, την Γκάνα και την Αλγερία. Για την Ελλάδα οι πιθανότητες φθάνουν το 0,3%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω υπολογιστικό μοντέλο, δεν χρησιμοποιεί οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την ποιότητα των ομάδων ή μεμονωμένων παικτών. Για παράδειγμα, αν ένας παίκτης-κλειδί ο οποίος ήταν βασικός συντελεστής στις πρόσφατες επιτυχίες μιας ομάδας τραυματιστεί, αυτό δεν θα έχει επίπτωση στις προβλέψεις της Goldman Sachs.

Τέλος, η επενδυτική τράπεζα διαμόρφωσε και την dream team του Μουντιάλ, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τις απαντήσεις των πελατών της.

H «χρυσή» 11άδα

 1. Νόιερ (Γερμανία)
 2. Ράμος (Ισπανία)
 3. Σίλβα (Βραζιλία)
 4. Άλβες (Βραζιλία)
 5. Λαμ (Γερμανία)
 6. Αζάρντ (Βέλγιο)
 7.  Ινιέστα (Ισπανία)
 8. Ριμπερί (Γαλλία)
 9. Νεϊμάρ (Βραζιλία)
 10. Μέσι (Αργεντινή)
 11. Ρονάλντο (Πορτογαλία)

Τα σχόλια είναι κλειστά.