Ειδησεογραφικό site

“Go Vote” λένε νέοι από την Ευρώπη στους νέους Έλληνες ψηφοφόρους

32

Νέοι από διάφορες χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία, βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχαν σε καμπάνια ευαισθητοποίησης για την αναγκαιότητα της ψήφου.

13 νέοι από την Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία, την Λιθουανία και την Πορτογαλία, προσπάθησαν να παροτρύνουν τους συνομηλίκους τους στην Ελλάδα να ψηφίσουν και να μην απέχουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

“Τελικά, η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι τόσο κακή όσο μας την περιγράφουν τα περισσότερα ΜΜΕ στις χώρες μας” διαπίστωσαν οι 13 νέοι που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, μέσω της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας.

“Έχουν πάει, μάλιστα, σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και με τη βοήθεια μεταφραστή, προσπάθησαν να καταλάβουν τις θέσεις των υποψήφιων συνδυασμών” εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων”, που υλοποιεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τους εθελοντές. Άρης Παράσχου.

Με σπουδές και μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες, η 26χρονη Μικέλα από την Ιταλία λέει ότι το ενδιαφέρον των ιταλικών ΜΜΕ για την Ελλάδα είναι τεράστιο, αλλά η χώρα παρουσιάζεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου!

“Οι Έλληνες, όμως, είναι αγωνιστές, πολεμάνε κατά της κρίσης και δεν τα παρατάνε” διαπιστώνει στην ολιγόμηνη παραμονή της στη χώρα.

“Βλέπουμε ίσως την καλή όψη της Ελλάδας” παρατηρεί από την πλευρά του ο 25χρονος συμπατριώτης της Τομάς, αναφερόμενος και στις στατιστικές που δίνουν μεγάλο ποσοστό ανεργίας.

“Αν και στην Ιταλία χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως το ‘κακό παράδειγμα’ για την οικονομική διαχείριση, εντούτοις η ανεργία, κυρίως στους νέους, είναι περίπου στα ίδια ποσοστά στις δύο χώρες” υπογραμμίζει ο Τομάς.

Το γεγονός ότι πολλοί νέοι αναζητούν επαγγελματική διέξοδο σε άλλες χώρες, επισημαίνει, από την πλευρά του, ο 27χρονος Κριστιάν, εξηγώντας ότι και στη γενέτειρά του Ιταλία, αλλά και στην Ελλάδα, η κατάσταση είναι ίδια.

“Η ανεργία πλήττει περισσότερο τους νέους που δύσκολα βρίσκουν δουλειά στο αντικείμενο των σπουδών τους και αναγκάζονται να μεταναστεύσουν” διευκρινίζει.

Οι εθελοντές βρέθηκαν και σήμερα στην Καμάρα, μοιράζοντας φυλλάδια και εξηγώντας τη σπουδαιότητα της ψήφου, με το σλόγκαν “Go vote!”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.