Ειδησεογραφικό site

«Γκοτζαμάνηδες» στο άγαλμα του Τρούμαν… Σκληρή γλώσσα Κουτσούμπα κατά Τσίπρα και νέου παρακράτους

149

Μέρα με τη μέρα καταρρέει το αφήγημα Τσίπρα με τον ΣΥΡΙΖΑ να βάλλεται κυρίως εκ των έσω και εξ αριστερών. Η ταχεία φθορά παράγει σοβαρές  ιδεοπολιτικές στρεβλώσεις και σπασμωδικές αντιδράσεις όπως συνέβη στις αρχές της εβδομάδας όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ ξυλοκόπησαν άγρια μέλη της κομμουνιστικής νεολαίας τα οποία επιχείρησαν να «ξηλώσουν» το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν στο Παγκράτι.

Του Δ. Γιαννακόπουλου

Έξι από αυτούς τραυματίστηκαν και δύο συνελήφθησαν με βαρύ κατηγορητήριο, που όμοιό του δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολίτευση, πόσω μάλλον όταν συντάσσεται επί των ημερών της κυβέρνησης Αριστεράς. Οι εικόνες των αστυνομικών να χτυπούν στο κεφάλι με κλωτσιές και γκλοπ τους διαδηλωτές προκάλεσαν την οργίλη αντίδραση της ηγεσίας του ΚΚΕ και των προερχόμενων από την κομμουνιστική μήτρα ΣΥΡΙΖΑίων όπως του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες διαμαρτυρήθηκε εντονότατα προς τον υπουργό Δημ. Τάξης Ν. Τόσκα.

Ήταν τόσο σκληρή η εσωκομματική αντίδραση που την επομένη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ισχνή δύναμη μόλις 10 αστυνομικών βρέθηκε αντιμέτωπη με 300 διαδηλωτές που πήγαν στο κτήριο 7 να συμπαρασταθούν στους δύο συλληφθέντες. Το ΚΚΕ είχε στείλει τελεσίγραφο πως «θα χυθεί αίμα, αν σηκώσει έστω κι ένας αστυνομικός το χέρι του». Τα πράγματα εκτονώθηκαν την τελευταία στιγμή και το ίδιο βράδυ στην πορεία των κομμουνιστών φοιτητών και των εργαζόμενων προς την αμερικάνικη πρεσβεία δεν καταγράφηκε το παραμικρό επεισόδιο.

ΤΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

Ευθέως ο Περισσός αναρωτιέται: «Από πού κρατάει ο διεθνής παράγοντας τον Τσίπρα;». Αναφερόμενος πρόσφατα στην άγρια καταστολή των διαδηλωτών, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας είπε: «Ελέγχουμε αυτό το ζήτημα, προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα… Ενήργησαν και μηχανισμοί που δεν ήταν οι επίσημοι ούτε μέσα από την ηγεσία της Αστυνομίας ούτε από την ηγεσία του υπουργείου ούτε από αλλού. Μαζί με αυτούς τους μηχανισμούς που έχουν την κύρια πολιτική ευθύνη και που έδωσαν εντολή για τέτοιο χτύπημα, ενήργησαν και άλλοι μηχανισμοί. Έπαιρναν τα παιδιά από τους γιατρούς και η Αστυνομία έφερνε δικούς της γιατρούς για να κάνουν άλλες διαγνώσεις ή ότι δεν χρήζουν ιατρικής περίθαλψης…», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν ήταν παρακράτος είπε: «Δεν ξέρω τι ήταν, μπορεί να είναι κράτος μέσα στο κράτος», έκανε λόγο για «στενή σχέση του κρατικού μηχανισμού -μηδέ της Αστυνομίας εξαιρουμένης- με πρεσβείες ξένων χωρών, όπως είναι η αμερικανική» και κάλεσε την κυβέρνηση να ελέγξει καλύτερα όλα αυτά τα ζητήματα. Αυτού του είδους υπονοούμενα είχαν καιρό να… εμφανιστούν στην πολιτική συζήτηση.  Και δεν ήταν η πρώτη φορά που το ΚΚΕ μίλησε για παρακράτος επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Τον χειμώνα του 2016 είχε «βληθεί» το τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού από «άγνωστους εισβολείς» και μάλιστα τότε η υπόθεση απασχόλησε τη Δικαιοσύνη. Στην προκειμένη περίπτωση οι « Γκοτζαμάνηδες» του Λαμπρακικού παρελθόντος επανέρχονται στο προσκήνιο με  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πολλοί εκτιμούν ότι όσο η κατάσταση στα εθνικά, την οικονομία και τα κοινωνικά γίνεται μη διαχειρίσιμη από πλευράς Τσίπρα, τόσο θα οξύνεται η σύγκρουση με το ΚΚΕ, καθώς στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται ρεύμα απογοητευμένων οπαδών της ρεφορμιστικής Αριστεράς προερχόμενο από το ΚΚΕ.

ΚΟΤΖΙΑΣ

Κανείς στον Περισσό δεν μπορεί να χωνέψει ότι από τις ΚΟΒες και τις «αχτίνες» του παρελθόντος «ξεπήδησαν αμερικανόδουλοι εξουσιαστές». Παρά το γεγονός ότι ο αμοραλισμός συναντάται στα ιστορικά βάθη ως στοιχείο στο κομμουνιστικό DNA, όπως άλλωστε σε όλα τα αποκαλούμενα «αστικοδημοκρατικά κόμματα», εν τούτοις οι παλαιοί δεν μπορούσαν να χωνέψουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς τάχθηκε «υπέρ της επίθεσης των ιμπεριαλιστών στη Συρία» συνυπογράφοντας κείμενο του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά το οποίο:

«Το Συριακό καθεστώς φέρει τη συντριπτική ευθύνη για την καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση και τα δεινά του συριακού λαού» και πως: «… τα στοχευμένα αεροπορικά πλήγματα συνιστούν ειδικά μέτρα τα οποία ελήφθησαν με μοναδικό στόχο την παρεμπόδιση της εκ νέου χρήσης χημικών όπλων και χημικών ουσιών ως όπλων για να σκοτώνονται Σύροι εκ μέρους του συριακού καθεστώτος». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κοτζιάς με τις αστικές καταβολές και το κνίτικο παρελθόν είχε επισκεφθεί προ μερικών εβδομάδων τον Δ. Κουτσούμπα στον Περισσό για να τον ενημερώσει για τα εθνικά και εκείνος τον κατέβασε στους χώρους του μουσείου όπου του έδειξε μία από τις βόμβες ναπάλμ  που έριξαν οι Βρετανοί στα βουνά του Γράμμου το 1949.

ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ο ΔΣΕ (Δημοκρατικός Στρατός) δεν κατέθεσε τα όπλα. Μοναχά τα έθεσε παρά πόδα» έλεγαν στα 1949 οι αντάρτες  και οι επίγονοι τους πιστεύουν ακόμη ότι αν οι Άγγλοι δεν βοηθούσαν εκείνο το καλοκαίρι την επιχείρηση Πυρσός Β΄ των εθνικών στρατευμάτων ώστε να εκκαθαριστεί το Βίτσι και να περιοριστεί στον Γράμμο με στόχο να εξοντωθεί ο ΔΣΕ, τότε πολλά πράγματα στη μεταπολεμική ιστορία θα είχαν λάβει διαφορετική τροπή. Κι αν όλα τούτα απασχολούν κατά κύριο λόγο την επιστήμη, ορισμένες κεφαλές της Αριστεράς συζητούν ως τα σήμερα με βάση εκείνα τα γεγονότα λόγω της αδυναμίας τους να παρακολουθήσουν και να «ενσωματώσουν» την ακλόνητη -τω όντι- ιδεολογία τους στη σύγχρονη πραγματικότητα.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.