Ειδησεογραφικό site

«Γκάλοπ» τώρα οι Ευρωεκλογές για τον Τσίπρα

116

Με την κατάθεση των δύο τροπολογιών-παροχών χθες βράδυ στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται στην τελική ευθεία προς τις τριπλές κάλπες (ευρωπαϊκές, περιφερειακές και δημοτικές). Οι 120 δόσεις, η μείωση του ΦΠΑ και η λεγόμενη 13η σύνταξη, που όπως και να τη βαφτίσει κανείς είναι ένα ετήσιο επίδομα, το κυβερνών κόμμα κάνει την ύστατη προσπάθεια να μειώσει την απόσταση που το χωρίζει από τη ΝΔ, σύμφωνα τουλάχιστον με όλες τις δημοσκοπήσεις.

Στην χθεσινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Άλφα», ο πρωθυπουργός εμφανίσθηκε αισιόδοξος, μιλώντας για ντέρμπι, αλλά και για νίκη του κόμματός του.
Δώδεκα μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, βέβαια, δεν θα μπορούσε να δηλώσει κάτι διαφορετικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, στο Μαξίμου έχουν επενδύσει στο σενάριο της “μικρής ήττας”. Ελπίζουν ότι εάν στις ευρωεκλογές η διαφορά είναι μικρότερη των τεσσάρων μονάδων, θα ενσκύψει γκρίνια στη ΝΔ, ενώ αντίθετα θα δημιουργηθεί εκλογική δυναμική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και τούτο επειδή θα διαψευσθούν οι δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στην αξιωματική αντιπολίτευση πάνω από έξι μονάδες.

Οι δημοσκοπήσεις, όμως, δεν έχουν ακόμα μετρήσει πόσο θα επηρεάσει το πακέτο των κυβερνητικών παροχών τον εκλογικό συσχετισμό δυνάμεων, αλλά κατά γενική ομολογία θα τον επηρεάσουν. Ένας ολόκληρος κόσμος, που βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, τις περιμένει με μεγάλη προσδοκία. Από την άλλη, οι δημοσκοπησεις δεν έχουν ακόμα μετρήσει το πόσο επηρέασαν τους πολίτες οι πρωθυπουργικές διακοπές με την θαλαμηγό της οικογένειας Παναγόπουλου. Διακοπές που πραγματοποιήθηκαν λίγες μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε τόσους ανθρώπους. Το Μαξίμου, μάλιστα, γνωρίζει ότι η πολιτική καταιγίδα «σκαφάτες διακοπές» ενδέχεται να μην κοπάσει, καθώς είναι πιθανό να αποκαλυφθούν και ονόματα άλλων κορυφαίων υπουργών που απόλαυσαν την φιλοξενία Παναγοπούλου.

Αναφερόμενος στις διακοπές του με το σκάφος της κυρίας Παναγοπούλου και στα δημοσιεύματα ότι και υπουργός της κυβέρνησης έχει πάει διακοπές με το συγκεκριμένο σκάφος είπε ότι «όσο επιμένει η ΝΔ στο θέμα αυτό, θα χάνει. Εγώ, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα αν κάποιοι υπουργοί έχουν ταξιδεύσει με σκάφη. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Δεν γνωρίζω όμως γιατί δεν με αφορά η προσωπική ζωή των υπουργών μου».

Ο Αλέξης Τσίρπας χαρακτήρισε «δημοσκόπηση» τις ευρωεκλογές, όπως είπε «η 26η Μαΐου θα είναι δημοσκόπηση χωρίς το ερώτημα ποιός θα κυβερνήσει. Το αποτέλεσμα μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις στη ΝΔ, θα οδηγήσει σε παταγώδη κατάρρευση του αφηγήματος περί περιπάτου, που έχει στήσει ο κ.Μητσοτάκης. Δεν υπάρχει πιθανότητα να χαθεί η πλειοψηφία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές»

Τα σχόλια είναι κλειστά.