Ειδησεογραφικό site

Γιούνκερ: Η παραδοσιακή αμφίεση και το απλανές βλέμμα

30

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απαθανατίστηκε φορώντας μία κόκκινη παραδοσιακή στολή, καθώς τιμήθηκε στο Sala dos Caplets στο Πανεπιστήμιο της Κοϊμπρα στην Πορτογαλία.

Ο Γιούνκερ βραβεύτηκε για τη συμβολή του στην ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ δεν παρέλειψε να συναντηθεί και με τον Πορτογάλο Πρόεδρο Marcelo Rebelo de Sousa.

Το βραβείο δόθηκε στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον πανεπιστημιακό κοσμήτορα, Joao Gabriel Silva, ο οποίος ανέλαβε την ξενάγηση του Προέδρου τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στην πρώην πρωτεύουσα της χώρας Κοϊμπρα.

Σύμφωνα με το βίντεο και τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, ο Γιούνκερ δε φαίνεται να συγκινείται και πολύ από την εκδήλωση αυτή, αφού κάθεται ανέκφραστος, μπροστά από το κοινό, την ώρα που του απονέμεται ένα τιμητικό δίπλωμα.

Σε ομιλία του, ο καθηγητής δικαίου, Juncker Fernando Alves Correia, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί μια «σημαντική προσωπικότητα στην οικοδόμηση και ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει και τη «δομημένη πολιτική σκέψη» του επικεφαλής.

Ο ίδιος ανέφερε: «Η φυσική ευγένεια και η ευστροφία του και η αδιάκοπη επιδίωξη του διαλόγου και της συναίνεσης συνυπήρχαν αρμονικά με το βάθος των πεποιθήσεών του, οι οποίες είναι έντονα εμπνευσμένες από την κοινωνική δοξασία της Καθολικής Εκκλησίας και πλήρως ενσωματωμένες στην ιδεολογία της ευρωπαϊκής χριστιανικής δημοκρατίας».

Παρά το γεγονός ότι ο Γιούνκερ δεν έδειξε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκδήλωση, λίγο μετά από αυτή δεν παρέλειψε να τουιτάρει:

«Σ’ ευχαριστώ Coimbra, ευχαριστώ Πορτογαλία που με κάνεις να  αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου».

Το tweet του Γιούνκερ:

Τα σχόλια είναι κλειστά.