Ειδησεογραφικό site

Γιώργος Γιασεμής: «Στη μουσική θα ήθελα να τα αλλάξω όλα»

112

Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα, υπήρξε πρώτο όνομα στην πίστα, έκανε επιτυχίες και τώρα μετά από αρκετά χρόνια εμφανίσεων ν στα πιο γνωστά μπουζούκια της Θεσσαλονίκης και κάνοντας μια μικρή «στάση» στη Λάρισα, όπου για περισσότερο από δύο μήνες ξεσήκωσε τους Λαρισαίους, ο Γιώργος Γιασεμής ετοιμάζει τη μεγάλη κάθοδό του στη νυχτερινή αθηναϊκή διασκέδαση.

Της ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΟΥ

[email protected]

Αυτή την περίοδο κάνει live εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό. Ο ίδιος μιλά για το τραγούδι, τις δυσκολίες αλλά και αποκαλύπτει το νέο του επαγγελματικό εγχείρημα στη Θεσσαλονίκη που δεν έχει καμία σχέση με τη μουσική.

 

Πώς είσαι επαγγελματικά αυτή τη περίοδο;

Ανήσυχος, όπως πάντα .Ψάχνω τραγούδια, κάνω τραγούδια και είμαι με μια βαλίτσα στο χέρι, κάνοντας ένα live tour εντός και εκτός Ελλάδας, κάτι το οποίο μου αρέσει πολύ. Αυτή η επαφή με τον κόσμο είναι που δίνει ζωή σε έναν καλλιτέχνη.

 

Υπήρχε περίοδος που τραγουδούσες για 3 χρόνια non stop, 7ήμερα, ως ηγέτης σχήματος. Σε απογοήτευσε μετά ο χώρος της νύχτας;

Ήταν όμορφες εποχές για όσους τις ζήσαμε. Και όχι μόνο φυσικά στον δικό μας χώρο. Εννοείται ότι έχω επηρεαστεί αρνητικά γενικότερα και με λυπεί το γεγονός ότι δεν βλέπω φως στο τούνελ της χώρας.

 

Ταξιδεύεις συχνά σε βαλκανικές χώρες για συναυλίες και live εμφανίσεις και «σκίζεις». Γιατί πιστεύεις σε αγαπάνε τόσο πολύ εκεί;

Ναι, έχω κάνει πολλά τραγούδια στη Βουλγαρία που έχει αγαπήσει ο κόσμος εκεί όπως και το ντουέτο του «Ξαφνικά» με τη σούπερ σταρ Βουλγάρα τραγουδίστρια Ανέλια. Με καλούν τόσο συχνά, μού εκδηλώνουν με απίστευτο τρόπο την αγάπη τους, σε βαθμό που έχω κάνει και νιώθω τη γείτονα χώρα δεύτερο σπίτι μου.

 

Οι καλές δημόσιες σχέσεις βοηθούν στο να χτιστεί καριέρα για κάποιον καλλιτέχνη;

Φυσικά… Κάτι που στο παρελθόν δεν υπήρχε σε τόσο μεγάλο βαθμό. Παλιότερα έδιναν βάση περισσότερο στις αξίες… τώρα όμως, δυστυχώς, άλλαξαν τα πράγματα.

 

Αν σού δινόταν η ευκαιρία να αλλάξεις κάτι στον χώρο της ελληνικής μουσικής, τι θα ήταν αυτό;

Θα την έκανα όπως ήταν πριν. Τότε που υπήρχε μουσική, τραγούδια, όραμα, όνειρα… και αξίες.

 

Ισχύουν οι φήμες πως θέλεις να φύγεις από την Ελλάδα;

Να φύγω γενικότερα, όχι. Απλώς έξω υπάρχει περισσότερη αγάπη στην ελληνική μουσική (αν είναι δυνατόν) και μερικές φορές το έχω πει, βλέποντας το τι συμβαίνει από αυτούς που μας έφτασαν εδώ , να σηκωθώ και να φύγω για να τραγουδήσω στο εξωτερικό.

 

Υπάρχουν κάποιες προτάσεις από το εξωτερικό;

Ναι, υπάρχουν, όπως και σε πολλούς συναδέλφους. Μας καλούν περισσότερο σε χώρες όπου ζουν Έλληνες, όπως η Αμερική, η Αυστραλία, η Γερμανία και άλλες χώρες.

 

Πώς σε έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα;

Πολύ αρνητικά με έχει επηρεάσει. Ασχέτως είσαι, δεν είσαι καλά, όταν βλέπεις γύρω σου ανθρώπους να υποφέρουν, τη χώρα να διαλύεται  και, όπως είπα και πριν, κανένα φως στο τούνελ, δεν μπορείς να μην επηρεάζεσαι. Παρ’ όλα αυτά είμαι άνθρωπος που πέφτω για λίγο αλλά μετά συνεχίζω. Δεν τα παρατάω εύκολα.

 

Υπάρχει κάτι άλλο που ετοιμάζεις σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σου;

Ναι, ετοιμάζω έναν πολύ όμορφο χώρο solarioum στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον αγαπημένο φίλο μου, Πόλυ Σταγκίδη. Μας αρέσει και στους δυο το καλοκαίρι ο ήλιος και είπαμε να τον δίνουμε όλο τον χρόνο! Γενικότερα όμως, ήθελα να επενδύσω σε κάτι γιατί οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και το μέλλον στη δουλειά μας αβέβαιο.

 

Έχεις μετανιώσει για κάτι που έχεις κάνει;

Φυσικά και έχω μετανιώσει και δεν νομίζω να είμαι ο μόνος. Όλοι έχουμε κάνει λάθη. Το κακό με εμένα είναι ότι τα σκέφτομαι λίγο παραπάνω και πιέζομαι συναισθηματικά αλλά το ξεπερνάω.

 

Σου έχουν βάλει τρικλοποδιές σε συνεργασίες σου;

Είναι μια δουλειά μοναχική με πολύ αθέμιτο ανταγωνισμό και σίγουρα υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό περίεργες καταστάσεις που δεν θα ήθελα να αναφερθώ . Παραμένω αυθεντικός ονειροπόλος και προσπαθώ πάντα να τιμώ τα παντελόνια που φοράω.

 

Ποια η σχέση σου με τα talent shows; Πιστεύεις πως είναι μια ευκαιρία για τα νέα παιδιά που θέλουν να κάνουν καριέρα στο τραγούδι;

Όταν γίνεται κάτι πολύ, χαλάει. Δεν γίνεται να τρως κάθε μέρα ψάρι! Πρέπει να φας και κρέας. Η δουλειά αυτή κάποτε προκαλούσε δέος! Και έτσι έπρεπε να παραμείνει. Γενικότερα μιλάω σε όλο το καλλιτεχνικό στερέωμα… Νομίζω ότι έχει φτάσει στα κατώτερα επίπεδα.

 

Τι είναι αυτό που σε κάνει πιο κατασταλαγμένο και πιο ώριμο τώρα πια; Η ηλικία; Η εμπειρία;

Βλέπω τα πράγματα ως έχουν. Πιο παλιά δεν τα έβλεπα. Από τη στιγμή που αγαπώ αυτό που κάνω και θέλω να το συνεχίσω για όσο αντέχω σαν άνθρωπος, σωματικά και ψυχικά, αν δεν κάνω κάτι διαφορετικό, όλο αυτό θα το τελειώσω. Όταν είσαι σε μια πόλη δέκα ή δεκαπέντε χρόνια, ακόμα κι αν σ’ αγαπάνε, κάποια στιγμή θα επέλθει κορεσμός.

 

Γενικά ρισκάρεις στη ζωή σου;

Αν δεν ρισκάρεις, δεν θα πας πουθενά. Τα ρίσκα δεν με φοβίζουν καθόλου.

 

Τι θα άλλαζες, αν είχες την ευκαιρία; 

Στη ζωή μου δεν θα ήθελα να αλλάξω κάτι. Στη δουλειά μου θα ήθελα ν’ αλλάξω τα πάντα. Τα πάντα όμως!

 

Γιατί δεν γνωρίζουμε πράγματα για την προσωπική σου ζωή;

Γιατί με ενδιαφέρει η δουλειά μου. Το live κομμάτι, τα τραγούδια μου. Αλλά δεν κάνω και κάτι για να κρυφτώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.