Ειδησεογραφικό site

Γιώργο… ΕΣΥ έφυγες νωρίς

75

«Έφυγε νωρίς», είπαν όλοι στις 25 Απριλίου 1994 φίλοι και αντίπαλοι. Ένας πολιτικός κι ένας άνθρωπος που διακρίθηκε για το ήθος του και που αντιμετώπισε με γενναιότητα και αξιοπρέπεια το τέλος. Ένας πολιτικός ιδιαίτερα δημοφιλής όχι μόνο στους ψηφοφόρους – οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που υπηρέτησε για χρόνια, αλλά και σε ανθρώπους που είχαν κάνει άλλες επιλογές.


Βλέποντας σήμερα την κατάρρευση συστημάτων υγείας σε πολλές προοδευμένες χώρες, εξ αιτίας του κορωνοϊού, η Ελλάδα όχι μόνο αντέχει αλλά δίνει και το παράδειγμα σε πολλές από αυτές. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι άνθρωποί του, σίγουρα δίνουν ένα τιτάνιο αγώνα με εντυπωσιακά μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Όμως όλοι οι Έλληνες οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ για τον πολιτικό που δημιούργησε το ΕΣΥ και είχε το θάρρος να τα βάλει με μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα για την καθιέρωση του.
Κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Γιώργο Γεννηματά. Υπήρξε ο εμπνευστής του Εθνικού Συστήματος Υγείας και το υποστήριξε από το υπουργείο Υγείας που -συνήθιζε να λέει- ότι αποτελεί ένα κομμάτι απ’ τη ζωή του.
Περισσότερα στο Καρφί που κυκλοφορεί

Τα σχόλια είναι κλειστά.