Ειδησεογραφικό site

Γιατί ο Μητσοτάκης επαναφέρει το σενάριο της τρίτης κάλπης

37

Το σενάριο της τρίτης κάλπης επιστρατεύει η ΝΔ προκειμένου να πείσει τους πολίτες ότι δεν θα πρέπει να εφησυχάσουν και να βρεθούν στις παραλίες την ημέρα των εκλογών της 25 Ιουνίου.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της Πειραιώς στην περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί η επιθυμητή αυτοδυναμία ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέπτεται να πάει ακόμα και σε τρίτες κάλπες προκειμένου να μπορεί να κυβερνήσει έτσι όπως θέλει αυτός.

Προβάλλουν δε και το γεγονός ότι τουλάχιστον αυτή την στιγμή κανένα από τα κόμματα που διεκδικούν την είσοδο τους στο κοινοβούλιο δεν εμφανίζεται έτοιμο να στηρίξει το κόμμα της ΝΔ σε μία συγκυβέρνηση.

Ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ μετά την μικρή αλλά διακριτική αύξηση των ποσοστών του εμφανίζεται να τραβάει τις δικές του κόκκινες γραμμές και να ξεκαθαρίζει ότι για κανέναν λόγο δεν πρόκειται  να συγκυβερνήσει με την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι πληροφορίες λένε ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν λάβει ισχυρή εντολή για να κυβερνήσει, θα επιχειρήσει αρχικά να βρει κυβερνητικό εταίρο – κάτι που φαντάζει δύσκολο δεδομένων των συσχετισμών- ή αλλιώς θα πάει στις αρχές του φθινοπώρου σε τρίτες κάλπες.

«Για να έχουμε κυβέρνηση στις 26 Ιουνίου η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και πρόσθεσε: «Όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά γιατί το λένε τα δεδομένα και όλοι οι άλλοι».

Σημείωσε ακόμα ότι «έχω πει ότι δεν θα συνεργαστώ με καμία δύναμη στα δεξιά της ΝΔ. Από την άλλη πλευρά, προτού ακόμη του ζητηθεί, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έχει σπεύσει να αρνηθεί τόσο εμένα ως Πρωθυπουργό όσο και το πρώτο κόμμα της κάλπης ως κυβέρνηση. Ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας. Συνεπώς, τα πράγματα είναι ολοκάθαρα, πλέον, μπροστά στον κάθε ψηφοφόρο».

Αναφερόμενος ειδικά στον κ. Ανδρουλάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλέστηκε  παλαιότερη δήλωσή του ότι δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ ακόμη και εάν αυτή έχει 149 βουλευτές. «Θεωρεί την παράταξή μας στρατηγικό του αντίπαλο και τελικά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια, δεν κρύβει ότι αν η ΝΔ δεν είναι αυτοδύναμη στις 25 Ιουνίου, ουσιαστικά δεν τον ενδιαφέρει αν θα πάμε σε τρίτες εκλογές τον Αύγουστο, γιατί διαφορετικά δεν θα υπάρχει κυβερνητική λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά

Η αλήθεια είναι ότι οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ότι ο σχηματισμός μιας ισχυρής κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, είναι απόλυτα εφικτός.

Παρ’ όλα αυτά επιθυμούν να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο καθώς κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να βγάλει η νέα κάλπη. Παράλληλα θεωρούν ότι το δίλημμα αυτοδυναμία ή νέα κάλπη μπορεί να λειτουργήσει “πιεστικά“ σε κάποιους ψηφοφόρους που εμφανίζονται σήμερα χαλαροί αλλά δεν επιθυμούν και τις τρίτες κάλπες

Τα σχόλια είναι κλειστά.