Ειδησεογραφικό site

Γιατί είναι παράνομο το καθεστώς προστασίας μαρτύρων που δόθηκε στην υπόθεση της Novartis

44

 

 

 

 

 

 

 

Το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων στο οποίο μπήκαν, με απόφαση της εισαγγελέως Διαφθοράς, θα καταπέσει, καθώς φαίνεται να είναι παράνομο.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αναφέρει πως η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που ανακήρυξε τους τρεις μάρτυρες της υπόθεσης Novartis σε προστατευόμενους, έχει υποπέσει, ηθελημένα ή αθέλητα, σε ένα μεγάλο νομικό σφάλμα.

Ο κ. Αθανασίου υποστηρίζει πως στην προσθήκη που έκανε ο ο ίδιος το 2014 -όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης- στον νόμο Βενιζέλου του 2001, για να μπορέσει κάποιος να μπει σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα δεν αρκεί μόνο η πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Διαφθοράς, αλλά χρειάζεται η έγγραφη άδεια του εισαγγελέα Διαφθοράς του Αρείου Πάγου. Κάτι που στην περίπτωση των μαρτύρων της Novartis δεν έχει γίνει.

Επομένως, όλες οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι άκυρες και οι εμπλεκόμενοι, τα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν από αυτούς, θα ζητήσουν την άρση του καθεστώτος προστατευόμενου μάρτυρα και την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.