Ειδησεογραφικό site

«Γιατί;»: Η ξεχωριστή παρουσίαση του βιβλίου του Στάθη Νικολαΐδη με… άρωμα Κωνσταντινούπολης

253

Μουσική, τραγούδι και συναισθήματα «πλημμύρισαν» το Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών – Γρηγόρης Βαλτινός και Δήμητρα Παπαδήμα στο πλευρό του συγγραφέα

Μια πολύ ιδιαίτερη παρουσίαση βιβλίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών στους Αμπελοκήπους.

Ο πολυπράγμων Κωνσταντινουπολίτης ηθοποιός Στάθης Νικολαΐδης παρουσίασε την πρώτη του συγγραφική απόπειρα, με τίτλο «Γιατί;». Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με… άρωμα Κωνσταντινούπολης, που «ταξιδεύει» νοερά τους αναγνώστες του στην Πόλη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν να πραγματοποιήσει το νέο του αυτό εγχείρημα, καθώς και τον κόσμο που βρέθηκε στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, για να τον στηρίξει. Στη συνέχεια η εκδότρια του βιβλίου, Κάκια Ξύδη, τόνισε ότι αισθάνεται περήφανη, που έχει στον εκδοτικό της οίκο έναν τόσο καταξιωμένο και ταλαντούχο άνθρωπο, όπως ο Στάθης Νικολαΐδης.

Ακολούθησαν οι ηθοποιοί Δήμητρα Παπαδήμα και Γρηγόρης Βαλτινός, οι οποίοι διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο, ενώ ακούστηκαν και τραγούδια της Πόλης, με πρωταγωνιστές τον συνθέτη/τραγουδιστή/στιχουρχό Πασχάλης Τόνιο, την τραγουδίστρια/ηθοποιό Μαρία Γράμψα και την τραγουδίστρια Βίκυ Καρατζόγλου. Την παράσταση «έκλεψε» η ερμηνεία του Γρηγόρη Βαλτινού, που πήρε το μικρόφωνο και ερμήνευσε με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο, τραγούδια όπως το «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία».

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο συγγραφέας «ομολόγησε» πως το βιβλίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, από ιστορίες που ο ίδιος κατέγραφε από μικρό παιδί και τις συνέδεσε στις σελίδες του «Γιατί;», ενώ ευχαρίστησε τις δύο γυναίκες της ζωής του: τη σύζυγό του, Λουκία και την κόρη του, Έλλη, η οποία επιμελήθηκε και το εξώφυλλο του βιβλίου.

Την εκδήλωση στήριξαν τα Κωνσταντινουπολίτικα Σχολικά Σωματεία Σύνδεσμος Μεγαλοσχολιτών, Ζαππίδων, Κεντρικιάδων, Ιωακειμειάδων και ο Σύνδεσμος των εν Αθήναις Ζωγραφειωτών. Συντόνισε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Καράλης.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΝΟΗ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.