Ειδησεογραφικό site

Γιάνης την… κάνει από το μπλόκο καραντίνας στην Αίγινα

47

Το επεισόδιο με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο λιμάνι της Αίγινας το απόγευμα της Παρασκευής όταν δεν σταμάτησε στον έλεγχο των λιμενικών περιέγραψε ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ζορμπάς.

«Όλα τα οχήματα που αποβιβάζονταν από το πλοίο μετά από σήμα των Λιμενικών παραμέριζαν στο πλάι για να δείξουν οι επιβάτες τα έγγραφα. Ο κ. Βαρουφάκης έκοψε ταχύτητα, είπε «είμαι βουλευτής» και όταν το όργανο επέμεινε να του δείξει τα σχετικά έγγραφα εκείνος απάντησε «δεν ξέρεις ποιος είμαι;» και έφυγε» περιέγραψε το επεισόδιο ο κ. Ζορμπάς.

«Το όργανο δεν πρόλαβε να αντιδράσει γιατί ο κ. Βαρουφάκης πάτησε γκάζι και έφυγε. Με κάλεσαν ήδη στο Λιμεναρχείο και έδωσα κατάθεση. Υπήρξε δυσαρέσκεια από τον κόσμο που περίμενε να περάσει τον έλεγοχ γιατί δεν σταμάτησε και δεν συναίνεσε στον έλεγχο» κατέληξε ο κ. Ζορμπάς

Απαντώντας ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «ζούμε στην Αίγινα με την Δανάη πάνω από το μισό μέρος του χρόνου. Είχα πάει στη Βουλή για την συζήτηση σχετικά με το Eurogroup. Γύρισα το βράδυ στην Αίγινα και δεν έχω βγει από το σπίτι έκτοτε».

Στην ερώτηση αν είναι μόνιμος κάτοικος Αίγινας ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «όχι, δεν είμαι μόνιμος κάτοικος Αίγινας αλλά ζούσα στην Αίγινα πριν την απαγόρευση».

Επικαλέστηκε, δε, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία, όπως είπε, «εξαιρεί τους βουλευτές για την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων. Δεν υπάρχει πιο σχετικό από το να πάω στη Βουλή. Ήμουν καθόλα νόμιμος γιατί ήρθα πριν την απαγόρευση στην Αίγινα».

Όσον αφορά το επεισόδιο με τον λιμενικό ο κ. Βαρουφάκης επέλεξε να απαντήσει ότι «5 χρόνια τώρα ζω μια διαστρέβλωση και μια δαιμονοποίηση που αν κάθομαι και απαντάω σε κάθε ανοησία δεν θα επιβιώσω».

«Αν θέλουν να γελοιοποιηθούν ας μου βάλουν 150 ευρώ. Αν θέλουν να βάλουν προστιμο σε βουλευτή για κοινοβουλευτικά του καθήκοντα θα αποδυναμώσουν τη δυναμική της έννοιας του προστίμου» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης

Τα σχόλια είναι κλειστά.