Ειδησεογραφικό site

Για τέταρτο χρόνο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Ευάγγελος Αποστολάκης

121

Έναν ακόμα χρόνο στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα βρίσκεται ο Ναυαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΕΑ το απόγευμα της Τρίτης.

Ο Ναύαρχος που έχει καταφέρει να κρατήσει ήρεμα τα νερά στις σχέσεις του με τους Τούρκους στρατηγούς και έχει πάρει στις πλάτες του «μέρος του παιχνιδιού» που γίνεται στο πεδίο των στρατιωτικο-διπλωματικών σχέσεων, απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και της εκτίμησης της τουρκικής ηγεσίας, όπως τουλάχιστον φάνηκε κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, όταν ο Ναυάρχος Αποστολάκης είχε μια θέση στο τραπέζι των συνομιλιών.

Η ψυχραιμία του και οι χαμηλοί τόνοι -αν και μάχιμος αξιωματικός- σε δύσκολες στιγμές, είναι το «ποιοτικό» στοιχείο που έγειρε της ζυγαριά υπέρ της παραμονής του Αποστολάκη στο ανώτατο στρατιωτικό αξίωμα.

Άλλωστε στον ομόλογό του (και τακτικό συνομιλητή του) στην Τουρκία, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, ανέθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν το υπουργείο Αμυνας, μετά τις εκλογές στη γειτονική χώρα.

Στο μεταξύ, ο κ. Αποστολάκης υποδέχθηκε την Τρίτη τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Τζόσεφ Ντάνφορντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Στην τοποθέτησή του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε μεταξύ άλλων την παραβατική συμπεριφορά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνάντηση, συζήτησαν το διεθνές περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής. Επίσης, έγινε επισκόπηση της υφιστάμενης διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, και εξετάσθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσής της στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης των τριών Κλάδων των ΕΔ, των ειδικών δυνάμεων καθώς και της ανταλλαγής πληροφοριών.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.