Ειδησεογραφικό site

«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ»

211

Γράφει ο Κώστας Ξυλούρης

Φίλες και φίλοι, Δημοκράτες και Δημοκράτισσες της Νίκαιας – Ρέντη, του Κορυδαλλού, του Κερατσινίου, του Περάματος, της Δραπετσώνας και της Σαλαμίνας
Ζούμε όπως κι εσείς σε αυτό τον τόπο σύμβολο της εργατικής τάξης, της προσφυγιάς και των κοινωνικών αγώνων.
Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας, δεν θα μπορούσαμε να δούμε πριν μερικά χρόνια, ότι θα ερχόταν η στιγμή που νεοναζί θα δολοφονούσαν προκλητικά στο φως της μέρας, σε κεντρικό δρόμο, ένα αθώο παιδί που το μόνο του έγκλημα ήταν πως δεν ανεχόταν τους φασίστες.
Μας λένε κάποιοι ότι η άνοδος της ακροδεξιάς, είναι αποτέλεσμα των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης. Διαφωνούμε.
Η άνοδος της ακροδεξιάς, είναι αποτέλεσμα του ξεπλύματος της. Του μεγαλύτερου ιδεολογικού και πολιτικού εγκλήματος που συντελέστηκε μεταπολιτευτικά.
Το νερό και το σαπούνι του ξεπλύματος, το έδωσαν εκείνοι που αγκάλιασαν τους νεοναζί στις πλατείες των αγανακτισμένων, το 2010 και το 2011 και ΜΑΖΙ διέλυαν με τραμπουκισμούς και βία πολιτικές συγκεντρώσεις, έδερναν πολιτικούς αντιπάλους, μαθητικές παρελάσεις.
Αυτοί έχουν όνομα, ιστορία, πεπραγμένα. Τους ζήσαμε και τα ζήσαμε.
Είναι η Ν.Δ και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Είναι η Ν.Δ, που 10 χρόνια μετά δεν έχει ακόμα βρει τις λέξεις που θα διατυπώσουν μία συγνώμη, για την κυβέρνηση Καραμανλή, που οδήγησε στην κρίση, που έφερε τα μνημόνια.
Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που για πάνω από 4 χρόνια, συγκυβέρνησε με τον ακροδεξιό Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.
Εξαπατώντας τον ελληνικό λαό ψυχρά και κυνικά, σε όλες τις δεσμεύσεις για διαφορετική πολιτική, κουρελιάζοντας και ευτελίζοντας κάθε έννοια της αριστεράς, υποκύπτοντας δουλικά, στις όποιες απαιτήσεις των ακροδεξιών εταίρων τους, στο εσωτερικό αλλά και στις όποιες εντολές των θεσμών στο εξωτερικό.
Δρώντας από κοινού στις πλατείες της “αγανάκτησης” με την Χρυσή Αυγή, την “απενοχοποίησαν” σε ένα τμήμα του Ελληνικού λαού, σφραγίζοντας έτσι με ευθύνη τους, το διαβατήριο εισόδου των Νεοναζί στην Βουλή.
Παρ΄ όλο που υπήρξαν και λάθη, το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα που είπε την αλήθεια στον λαό για την κρίση και το μνημόνιο, προκειμένου να αποφευχθεί η εθνική και κοινωνική τραγωδία της χρεοκοπίας της χώρας. Είναι το μοναδικό κόμμα, που ενώ είχε την απόλυτη πλειοψηφία, ζήτησε με τον πιο επίσημο τρόπο, από τα υπόλοιπα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, να συστρατευτούν στην εθνική προσπάθεια, για μία γρήγορη έξοδο από την κρίση.
Στην έκκληση αυτή, η Ν.Δ απάντησε με τα “ΖΑΠΠΕΙΑ” και ο ΣΥΡΙΖΑ με το “Σκίσιμο των μνημονίων με ένα άρθρο και ένα νόμο”. Απάντησαν με το απόλυτο ψέμα.
Η Ν.Δ και ο ΣΥΡΙΖΑ, προτίμησαν να διασώσουν εκλογικά τα κόμματα τους και να οδηγήσουν τους πολίτες, στα δύο τελευταία δεινότερα μνημόνια.
Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια, η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και στα κόμματα Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Σήμερα, 10 σχεδόν χρόνια μετά, όλοι ξέρουν, όλοι ομολογούν την αλήθεια. Έλληνες και ξένοι.
Σήμερα 10 χρόνια μετά, το αποτύπωμα της κρίσης και των μνημονίων έχει σημαδέψει τα πάντα γύρω μας.
Σήμερα, 10 χρόνια μετά, Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν καταλάβει τίποτα για τις αιτίες και τις πολιτικές, που οδήγησαν στην κρίση που πλήρωσε ακριβά ο Ελληνικός λαός.
Συμπεριφέρονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, εκφράζοντας και προωθώντας τις συντηρητικές και αντιλαϊκές πολιτικές, αλλάζοντας ονόματα στην συσκευασία για να εξαπατήσουν και πάλι τους πολίτες.
Σήμερα, 10 χρόνια μετά, το Κίνημα Αλλαγής δίνει τον αγώνα της ανασύνταξης της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης.
Ήρθε η ώρα μίας μεγάλης πανδημοκρατικής συσπείρωσης, γύρω από τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές που έρχονται στις 7/7/2019.
Καλούμε όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί,σ ‘αυτή την κρίσιμη αλλά και σημαντική εκλογική διαδικασία.
Μαζί με τον Ανδρέα, τη Μελίνα, τον Γιώργο Γεννηματά και τόσους άλλους συντρόφους που έκαναν τις μεγάλες κοινωνικές αλλαγές στη χώρα.
Ας μάθουν όλοι εκείνοι, που καπηλεύονται καθημερινά και με χυδαίο τρόπο την δική μας ιστορία και προσφορά, ότι η Δημοκρατική Παράταξη που έρχεται με τη νέα εποχή του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή την ίδρυσή του, στις 3 Σεπτέμβρη, από τον οραματιστή Ανδρέα Παπανδρέου.
Ας τους θυμίσουμε ότι ο χαρισματικός ηγέτης, μαζί με τους μη προνομιούχους Έλληνες, έκανε το άνοιγμα στη μεγάλη σοσιαλδημοκρατική παράταξη, καθώς είναι στο χέρι μας να την δημιουργήσουμε ξανά.
Ο ελληνικός λαός, θυμάται την εθνική συμφιλίωση.
Θυμάται την εξομάλυνση των οικονομικών ανισοτήτων, το κοινωνικό κράτος της πρόνοιας.
Θυμάται το εθνικό σύστημα υγείας.
Θυμάται ότι, τότε η Ελλάδα απέκτησε εθνική αξιοπρέπεια και διεθνή αναγνώριση.
Θυμάται με εθνική υπερηφάνεια, τη σταθερή στάση του Ανδρέα Παπανδρέου απέναντι στην τουρκική απειλή.
Θυμάται ακόμη, ο υπεύθυνος πολίτης το μεγάλο αναπτυξιακό έργο των υποδομών που ξεκίνησε, με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Λαλιώτη, όταν ήταν υπουργός περιβάλλοντος, χωροταξίας και δημοσίων έργων. Το μετρό που ξεμπλόκαρε το κυκλοφοριακό και διευκόλυνε τους πολίτες, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, την Αττική οδό, το Ρίο Αντίρριο, την Εγνατία οδό και πολλά άλλα που άνοιξαν τους ορίζοντες, μιας πολύπλευρης και αποκεντρωμένης τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Τώρα, είναι ώρα μάχης και οι μάχες κερδίζονται με τη συσπείρωση και τη συμμετοχή. Σε αυτό το προσκλητήριο λοιπόν, θα πρέπει να ανταποκριθούμε όλοι μαζί με το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, χτίζοντας μια καλύτερη πατρίδα, όπως αξίζει σε μας και τις νεότερες γενιές.

*Συμφωνούν και συνυπογράφουν 2350 άτομα από την Β ΄ εκλογική περιφέρεια Πειραιά!

Τα σχόλια είναι κλειστά.