Ειδησεογραφικό site

Για κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία ετοιμάζονται οι αγρότες

61

Τις  μηχανές τους ζεσταίνουν οι αγρότες για να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις. Αγρότες από το Βαλεστίνο Θεσσαλίας, αλλά και το Πήλιο θα βρεθούν το Σάββατο στην πανθεσσαλική συγκέντρωση στα Φάρσαλα, ενώ την Κυριακή το πρωί στον κόμβο του Αερινού οι αγρότες της περιοχής θα συγκεντρωθούν για να συζητήσουν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.
Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο αγροτοσυνδικαλιστής της περιοχής Αερινού- Βελεστίνου Νίκος Αγγελής σημείωσε πως την Κυριακή στις 11 το πρωί στο Αερινό θα υπάρξει συγκέντρωση με τους αγρότες της περιοχής, προκειμένου κι εκείνοι να ενημερωθούν για την εξέλιξη της πανθεσσαλικής συγκέντρωσης, το πλάνο, τις διεκδικήσεις.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αγγελής, τα προβλήματα των αγροτών είναι «πολλά και κυρίως αφορούν στις ανατιμήσεις που έχουν εκτοξεύσει το κόστος». Ο κ. Αγγελής έκανε λόγο για μεγάλα ποσά που ξεπερνούν και τα 1.000 ευρώ και πρέπει να καταβάλουν για «λιπάσματα, για το κόστος του ρεύματος, αλλά και του πετρελαίου που έχει ξεπεράσει το 1,5 ευρώ ανά λίτρο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ένας αγρότης 400 -500 ευρώ για να γεμίσει το τρακτέρ του».

Ο αγροτοσυνδικαλιστής επεσήμανε ότι έως το 2016 υπήρχε η ειδική επιστροφή πετρελαίου και οι αγρότες λάμβαναν ορισμένα χρήματα, όμως από τότε έχει καταργηθεί και μάλιστα τα χρήματα του 2016 δεν τα έχουν λάβει ακόμη. Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος ενίσχυσης των αγροτών, διευκόλυνσής τους στο θέμα των καυσίμων, όπως στην Ευρώπη που υπάρχει το αγροντίζελ.

Σημειώνεται πως στη συγκέντρωση των Φαρσάλων θα συμμετάσχουν και αγρότες από το Πήλιο, ενώ θα γίνουν συναντήσεις και με τους αγρότες του Αλμυρού, προκειμένου σε τοπικό επίπεδο να προγραμματιστούν κοινές δράσεις

Τα σχόλια είναι κλειστά.