Ειδησεογραφικό site

Γεροβασίλη: Θα βρούμε κώδικες επικοινωνίας – Παπακώστα: Υπάρχει συμπάθεια και αγάπη για να κάνουμε την δουλειά μας

105
Με την ευχή να αναπτυχθούν ανάμεσά τους κώδικες επικοινωνίας για να «κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους» υποδέχθηκε η Όλγα Γεροβασίλη  την Κατερίνα Παπακώστα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λίγα λεπτά αφότου είχε η ίδια παραλάβει το υπουργικό χαρτοφυλάκιο από τον Πάνο Σκουρλέτη.
Η κ.Παπακώστα δεν άφησε την έκκληση αναπάντητη αφού έσπευσε να πει ότι οι κώδικες είναι ήδη δεδομένοι, καθώς υπάρχει «αγάπη και συμπάθεια για να αντεπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας».

Με εγκώμια στον προκάτοχό του Νίκο Τόσκα παραδίδει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις Ολγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα, ο Πάνος Σκουρλέτης.  Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας ότι η προστασία είναι γένους θηλυκού και αφήνοντας αιχμές στην αντιπολίτευση είπε ότι η εγκληματικότητα δεν είναι προνομιακό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και όσοι το κάνουν αναλαμβάνουν την ευθύνη της υπονόμευσης του τομέα της ασφάλειας και κερδοσκοπούν πολιτικά στο ζήτημα.

Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ που κατέχει το ρεκόρ της πιο σύντομης θητείας ως υπουργός στην Κατεχάκη, είπε μεταξύ άλλων:  «Θα έπρεπε να ήταν άλλος υπουργός εδώ. Ο κ.Τόσκας που έκανε εξαιρετική δουλειά στα τρία χρόνια που έμεινε εδώ και το ομολογούν οι άνθρωποι που έζησαν την αγωνία και την αφοσίωσή του».

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο, η κ.Γεροβασίλη είπε ότι δεν την τρομάζουν οι προκλήσεις και οι ευθύνες και συνέχισε λέγοντας ότι η έννοια της ασφάλειας όπως και της Δημοκρατίας είναι γένους θηλυκού. Συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη και να αντιμετωπίσουμε τα ανοιχτά ζητήματα». Κατέληξε, απευθυνόμενη στην Κατερίνα Παπακώστα, λέγοντας: «Αγαπητή Κατερίνα, θα αναπτύξουμε κώδικες επικοινωνίας για να κάνουμε αποτελεσματική τη δουλειά μας».

Εκείνη με τη σειρά της  αφού είπε ότι αναλαμβάνει με υψηλό αίσθημε ευθύνης σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή, «βρισκόμαστε μετά την τυπική έξοδο, πρέπει να δώσουμε μάχες που υπερβαίνουν τους εαυτούς μας και τα κόμματα για την ασφάλεια του πολίτη», ενώ ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας ζωής του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας. Σηκώνοντας το γάντι που είχε ρίξει η Όλγα Γεροβασίλη, η Κατερίνα Παπακώστα είπε ότι «οι κώδικες επικοινωνίας είναι δεδομένοι, υπάρχει συμπάθεια και αγάπη για να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας».

Οι δύο κυρίες της νέας πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εμφανίσθηκαν στο κτίριο της Κατεχάκη σε χρωματική συμφωνία… αντιθέσεων: Με μαύρα η υπουργός, με κόκκινο- μπορντώ φόρεμα με ένα μανίκι από διαφάνεια η υφυπουργός Παπακώστα.

ger1
ger2
ger3

Τα σχόλια είναι κλειστά.