Ειδησεογραφικό site

Γερμανία: O Mάρτιν Σουλτς «γλυκοκοιτάζει» την καρέκλα του υπουργού Εξωτερικών

49

Τι θα κάνει ο Μάρτιν Σουλτς, σε περίπτωση που καρποφορήσουν οι προσπάθειες για τη συγκρότηση μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία;

Ο ηγέτης του SPD κρατά κλειστά τα χαρτιά του αν θα επιδιώξει κάποιο χαρτοφυλάκιο στη νέα κυβέρνηση. Την ίδια ώρα οι φήμες δίνουν και παίρνουν στο Βερολίνο για τα μελλοντικά σχέδια του Σουλτς. Την περασμένη εβδομάδα πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν θα μετάσχει στο νέο υπουργικό συμβούλιο, αλλά τώρα κυκλοφορεί μια νέα φήμη, που κάνει λόγο για μυστική συμφωνία στο SPD, βάσει της οποίας ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών θα αναλάβει επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας και ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομίας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η Bild.

Επιστρέφει ο Γκάμπριελ στο υπουργείο Οικονομίας;

O νυν υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Ο Γκάμπριελ διετέλεσε υπουργός Οικονομίας από το 2013 μέχρι τις αρχές του 2017, αλλά το υπουργείο Εξωτερικών ήταν πάντα το όνειρό του, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ. Κατά πόσον τώρα θα εγκαταλείψει οικειοθελώς το πόστο του είναι μια άλλη ιστορία.

Την ίδια ώρα ένας άλλος από τους ηττημένους των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου ετοιμάζεται να καταλάβει υπουργικό θώκο. Ο λόγος για τον επικεφαλής -μέχρι αυτή τη στιγμή- των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ που φέρεται να προαλείφεται για νέος υπουργός Εργασίας.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.