Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά: Στοχεύουν στην εξόντωση της μεσαίας τάξης

65

«Παραδέχθηκε ανενδοίαστα, ότι είναι συνειδητή επιλογή των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η εξόντωση της «μεσαίας τάξης, των έντιμων και συνεπών φορολογούμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών» τόνισε η Φώφη Γεννηματά .

«Το κάνουν δήθεν για τους φτωχούς. Φτωχοποιούν όμως όλους. Και τους αδύναμους. Με τους έμμεσους φόρους, την περικοπή του ΕΚΑΣ, την μείωση του επιδόματος Θέρμανσης και των κοινωνικών επιδομάτων, αύριο με την κατάργηση του αφορολόγητου» προσέθεσε.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας της κυρίας Γεννηματά στην Τρίπολη:

Ο δε Υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε  με τον αναπληρωτή του. Ο κ. Τσίπρας αλήθεια έχει να μας πει τίποτε τώρα;

Ή θα λέει πάλι για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια, η οποία από παντού, ακόμη και από την Ε.Ε., διαψεύδεται;

Η δική μας απάντηση, ο δικός μας δρόμος είναι ΕΝΑΣ:

Ανάπτυξη, επενδύσεις για να αυξήσουμε τον πλούτο και κοινωνικά δίκαιη διανομή του, για να αναπνεύσει η Μεσαία τάξη και να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες.

Είναι μια Κυβέρνηση και ανάλγητη και ανίκανη.

Η παντελής έλλειψη σεβασμού της στην αξιοπρέπεια των πολιτών αποδείχθηκε από τον εξαναγκασμό τους να περιμένουν στις ουρές. Ουρές στα ATM των Τραπεζών το 2015, ουρές τώρα για τις ηλεκτρονικές κάρτες.

Από μια Κυβέρνηση που η ίδια είναι «ουρά» των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης.

Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι δεν είναι ιδιοκτησία κανενός η κοινωνική αλληλεγγύη.

Ασφαλώς. Αλλά για μας είναι προτεραιότητα πολιτικής, στην ΝΔ προκαλεί διαχρονική αλλεργία.

Παραπέμπω τι ακριβώς είπε ο Χουλιαράκης:

«Η αλήθεια είναι – και δεν κρύβομαι – ότι η φορολογική επιβάρυνση που συνεπάγεται ο προϋπολογισμός του 2017 και του 2018 είναι μεγάλη για κρίσιμες κατηγορίες της κοινωνίας. Είναι μεγάλη για τους έντιμους και τους συνεπείς φορολογούμενους. Είναι μεγάλη για τη μεσαία τάξη. Είναι μεγάλη για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι μια συνειδητή επιλογή, που μεταβατικά πήρε η Κυβέρνηση, ώστε να καταφέρει να ενισχύσει οικονομικά τα πιο αδύναμα, τα πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας, οικογένειες με δύο ανέργους και παιδιά και οικογένειες με εισοδήματα κάτω των 4.800 ευρώ το χρόνο, κάτι που η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν έκανε.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.