Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά προς κυβέρνηση: Πρόσληψη μόνιμων ιατρών και επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ

38

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας άσκησε η κυρία Φώφη Γεννηματά στη Βουλή τονίζοντας ότι το δεύτερο κύμα έχει «βγει εκτός ελέγχου», αν και η Ελλάδα καταγράφει την μεγαλύτερη σε διάρκεια καραντίνα σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επανέφερε την πρόταση για συζήτηση στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών προκειμένου να χαραχθεί εθνική στρατηγική ανάσχεσης του COVID-19 ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης στο μήνυμά του κρύφτηκε πίσω από τους εμβολιασμούς. Μας είπε και πάλι ότι πάνε όλα καλά και πως για τα άσχημα φταίνε οι άλλοι. Δεν μας είπε τίποτα για τα λάθη και τις παραλείψεις της δικής του κυβέρνησης, για τους συνωστισμούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους εργασιακούς χώρους. Δεν είδαμε έξυπνα μέτρα αλλά όταν η κυβέρνηση μιλά για εισαγωγή έξυπνων μέτρων στην ουσία ομολογεί την αποτυχία της» ανέφερε η κυρία Γεννηματά για να προσθέσει «η ανασφάλεια κυριαρχεί. Η κυβέρνηση δεν φρόντισε να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Ο υπουργός ομολόγησε ότι τα νοσοκομεία είναι σε βαθύ κόκκινο. Δεν έγιναν μόνιμες προσλήψεις ούτε ένταξη του προσωπικού στα βαρέα. Ευτυχώς που έγιναν κάποιες δωρεές. Η κυβέρνηση κινείται στην Αττική όπως στην Θεσσαλονίκη αφήνοντας τους πολίτες έρμαια στην εκμετάλλευση ιδιωτών».

Παράλληλα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε να υπάρξει άμεσα επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ καθώς, όπως εκτίμησε, «o δρόμος είναι ακόμα μακρύς και έχουμε ανηφόρα μπροστά μας. Η κάλυψη του πληθυσμού με εμβολιασμούς θα πάρει μήνες».

 

Πέραν αυτών, η κυρία Γεννηματά εξέφρασε την συμπαράστασή τους στους κατοίκους της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό τονίζοντας παράλληλα ότι κλιμάκιο του κόμματος βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα και να μεταφέρει τα αιτήματα των πολιτών στην Βουλή

Τα σχόλια είναι κλειστά.