Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά: Ο Τσίπρας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τις γερμανικές αποζημιώσεις

53

Η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ είναι η πολιτική δύναμη που υπέγραψε κάθε δημοκρατικό σταθμό σε αυτή την ιστορία. Πρώτος μίλησε ο Γεώργιος Παπανδρέου. Το 1995 ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον Κάρολο Παπούλια προχώρησαν στην πιο εμβληματική ενέργεια διεκδίκησης και ζήτησαν την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με την Γερμανία για το κατοχικό δάνειο με την επίδοση ρηματικής διακοίνωσης», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
«Επί πολλά έτη το θέμα έχει μείνει στην κορυφή της εθνικής ατζέντα και το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε κάθε κίνηση, αλλά και τις οικογένειες των θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων. Υποστήριξε σθεναρά το κίνημα του Μανώλη Γλέζου και όλων των δημοκρατικών πολιτών που ζητούν δικαιοσύνη και δικαίωση», συνέχισε η κ. Γεννηματά και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

«Τρία χρόνια ο κ. Τσίπρας μιλούσε για την ανάγκη να συζητηθεί το θέμα, αλλά δεν το έφερνε στη Βουλή. Και όλο αυτό τον καιρό μασούσε τα λόγια του μπροστά στην κυρία Μέρκελ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσπαθούν να αλλάξουν τώρα την ατζέντα από τις σκληρές πολιτικές και να διαχειριστούν την ήττα που έρχεται. Ο κ. Τσίπρας εξέθρεψε την ρητορική που χώρισε τους Έλληνες σε προδότες και πατριώτες. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, τώρα που φεύγουν, τώρα το φέρνουν για να το εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά», τόνισε η κ. Γεννηματά

Τα σχόλια είναι κλειστά.