Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά και Ανδρουλάκης πήγαν μαζί στις πληγείσες περιοχές

45

«Θέλω να εκφράσω για άλλη μια φορά την οδύνη μου για το χαμό των ανθρώπων και τη συμπαράστασή μου στους πληγέντες« δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρότεινε να αξιοποιηθεί το πλεόνασμα για την ενίσχυση όσων έχουν υποστεί καταστροφές.

«Είναι αδιανόητο να δεχόμαστε μοιρολατρικά αυτές τις καταστάσεις. Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν και να αναληφθούν» προσέθεσε.

Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης είχαν προγραμματίσει να επισκεφθούν ξεχωριστά τις πληγείσες περιοχές, αλλά μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα το πρωί, με πρωτοβουλία του κ. Ανδρουλάκη, συμφώνησαν να πάνε μαζί.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την οδύνη του για τα θύματα αυτής της απίστευτης τραγωδίας και συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θανόντων. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει καταθέσει ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τα κοινοτικά κονδύλια που υπάρχουν διαθέσιμα για φυσικές καταστροφές. Η απάντηση ήταν ότι υπάρχουν σχετικά προγράμματα που μπορούν να απορροφηθούν.

Όπως αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης: «Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για την αποκατάσταση ζημιών σε πληγέντες, κονδύλια που ωστόσο έχουν «παγώσει» για πολύ καιρό.

Μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι στο 10μηνο το ΠΔΕ είναι μειωμένο κατά 1 δις ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Τέλος, καταδίκασε τη συμπεριφορά της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Evelyn Gebhardt, η οποία δεν αποδέχθηκε το αίτημα να τηρηθεί ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα. «

Είναι κρίμα που εξαιτίας αυτής της απόφασης το Κοινοβούλιο δεν συμμετέχει στην έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.